Thursday, July 18, 2024

Creating liberating content

Zuraidah Nafi Kongres Tidak...

SHAH ALAM - Ketua Wanita PKR, Zuraida Kamaruddin menyifatkan kehadiran perwakilannya pada persidangan...

PRU15: [RASMI] Hishammuddin Menang...

PETALING JAYA – Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berjaya mempertahankan kawasan Parlimen Sembrong...

Ada Isu Faktor Kantin...

KUANTAN - Penutupan kantin Malaysia Hall di London kepada warga asing adalah atas...

Polis Masih Siasat Motif...

SHAH ALAM - Polis Selangor masih menyiasat motif sebenar kes seorang pengawal peribadi...

Tiada Lagi Ambil Hasil Hutan, Pasir Di Melaka

SEMBARANG aktiviti mengambil hasil hutan dan pasir di Melaka akan dihentikan bermula 1 Julai 2018 sebagai langkah memelihara kelestaria alam sekitar negeri tersebut.

Lapor akhbar tempatan, Ketua Menteri, Adly Zahari berkata keputusan tersebut diputuskan dalam Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri (MMKN) yang bersidang baru-baru ini sebagai inisiatif memelihara alam semula jadi Melaka.

“Usaha ini juga diharap dapat menyumbang kepada keseimbangan ekosistem, pembersihan sungai, mengekalkan kawasan hijau, mengurangkan pelepasan karbon yang menyumbang kepada pemanasan global dan meningkatkan bekalan oksigen bagi kehidupan yang lebih lestari.

“Saya percaya, apabila berlaku perubahan dalam pucuk pimpinan kerajaan, membolehkan ia terus membangun dan berkembang,” katanya ketika berucap dalam Perhimpunan Bulanan Kerajaan Negeri anjuran Pejabat Daerah dan Tanah Alor Gajah di Dewan Seri Negeri, Ayer Keroh, pagi tadi.

Sumber: Utusan Online

Turut hadir, Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN), Datuk Othman Muhamad, Setiausaha Kerajaan Negeri, Datuk Roslan Ibrahim dan kesemua barisan Exco kerajaan negeri serta Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN).


Ujar Adly, beliau yakin Melaka mampu menjadi negeri yang berwibawa seperti pada abad ke-13 lalu dengan perubahan baharu demi keharmonian dan kesejahteraan rakyat.

Serentak itu, Adly bersetuju memberikan sejumlah RM3,000 sebulan bagi pengurusan pejabat sebagai mengiktiraf dan mengangkat peranan mereka menunaikan janji yang telah diikat dalam Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14) yang lalu. – MYNEWSHUB.CC

Kategori