Monday, March 4, 2024

Creating liberating content

Rekod Pelanggan Memadai Ada...

KUALA LUMPUR - Maklumat nama dan nombor telefon sudah memadai untuk dimasukkan dalam...

Henti Musuhi Zakir Naik,...

GEORGETOWN - Golongan yang memandang serong terhadap pendakwah antarabangsa, Dr. Zakir Naik perlu...

Bot Karam: 3 Termasuk...

KOTA KINABALU - Tiga termasuk pemilik bot pelancong Catamaran yang karam ketika membawa...

Ribery Ucap Selamat Tinggal...

PARIS - Pemain penyerang Perancis, Franck Ribery mengumumkan dia sudah bersara daripada bola...

Jenazah 4 Sekeluarga Maut Dibawa Pulang Ke Kemaman

MARAN – Jenazah empat sekeluarga yang maut dalam kemalangan di Kilometer 161.3 Lebuhraya Pantai Timur 1 (LPT1) dibawa pulang ke Taman Gemilang, Bandar Cheneh Baru, Kemaman, pada pukul 7.30 malam, sebentar tadi.

Jenazah kesemua mangsa dibawa ke kampung halaman mereka dengan menaiki empat van jenazah dengan diiringi oleh anggota keluarga.

Terdahulu mayat keempat-empat beranak Azian Abdullah, 50; Fatin Najwa Mazlan, 27; Fatin Nur Adriana, 15; dan Mohamad Danish Najmi, 10, menjalani proses bedah siasat lebih tujuh jam di Unit Forensik, Hospital Jengka, di sini.

Jenazah kemudian dimandi dan dikapankan sebelum disembahyangkan di perkarangan Unit Forensik Hospital Jengka dengan diimamkan oleh bekas jiran mereka Shamsudin Sidek dan disertai oleh kira-kira 15 anggota keluarga dan rakan kenalan yang berada di situ.

Kesemua jenazah dijangka akan dikebumikan selepas Isyak di Tanah Perkuburan Islam Bandar Cheneh Baru dalam satu liang lahad.


Dalam kemalangan berhampiran susur keluar Maran pada 8.30 pagi tadi, empat beranak berkenaan maut selepas kereta Perodua Myvi yang mereka naiki terbabas sebelum melanggar penghadang jalan di sebelah kiri lebuhraya berkenaan.

Dua daripada anggota keluarga berkenaan iaitu Mohd Shahrul Ikhram, 20, dan Fatin Nur Athirah, 19, turut mengalami cedera parah dan kini dirawat di Hospital Sultan Haji Ahmad Shah (HOSHAS), Temerloh. – BERNAMA

Kategori