Thursday, June 20, 2024

Creating liberating content

Kejayaan Zaidatul Tepat Pada...

KUALA LUMPUR - Kejayaan Zaidatul Husniah Zulkifli memadam rekod 100 meter milik ratu...

Hentikan Fitnah, Kesian Mak...

TRAGEDI yang menimpa adik Siti Nuraisyah Sahrin, 13, yang putus kedua-dua kakinya akibat digilis...

Tuhan Tidak Sanggup Potong...

KUALA LUMPUR - Pemimpin DAP Selangor, Teresa Kok Suh Sim pernah 'berdebat' tentang...

BERSATU Akui Undi Golongan...

MUAR : Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) mengakui bahawa pihaknya sukar untuk meramal...

Lama Termenung, Erwin ‘Korban’ Rambut Demi Kerja

RAMBUT merupakan aset bagi seseorang, lebih-lebih lagi jika mereka merupakan seorang selebriti yang menjadikan rambut sebagai ‘mahkota’ di hadapan kata televisyen.

Pelakon Erwin Dawson mengakui bahawa keputusannya untuk membotakkan rambut bukanlah satu perkara yang mudah sehingga menyebabkan dia duduk termenung memikirkan pengorbanannya itu.

“Banyak perkara berlegar di fikiran, terutama apabila memikirkan soal keyakinan diri. Bagaimana saya akan berdepan orang ramai kerana sudah lama saya tidak membotakkan kepala?” katanya dipetik portal BH Online.

Malah, tempoh seminggu sebelum dia membotakkan kepalanya, dia masih memikirkan tentang keputusan itu.

Sekitar Februari lalu, pelakon kelahiran Singapura itu turut  berasa janggal dengan imej baharunya sehingga memerlukan dia membiasakan diri selama beberapa ketika.

“Selepas lebih dua bulan, saya semakin selesa. Saya percaya, apa yang dilakukan ini akan memberikan pulangan yang berbaloi untuk perjalanan kerjaya saya nanti,” ujarnya lagi.

Sebab utama pelakon berusia 29 tahun itu mengorbankan mahkotanya ialah demi menjayakan drama siaran ntv7 berjudul Nafas sebagai seorang penghidap kanser bernama Amar.


Keputusan yang dibuat itu sangat berat buatnya sejak pertama kali dimaklumkan oleh pihak produksi sehingga membuatkan dia termenung jauh.

Bagaimanapun, sebagai pelakon yang sedang membina nama di Malaysia, pelakon drama Tiada Arah Jodoh Kita itu tetap nekad untuk membotakkan kepalanya demi mewarnai portfolio kerjayanya.

“Kali terakhir saya botakkan kepala ketika umur 18 tahun untuk menyertai Khidmat Negara di Singapura. Bayangkan lebih 11 tahun, baru saya kembali dengan imej itu.

“Memang pada permulaan agak kekok menyesuaikan diri. Selalu saya pujuk diri, lambat-laun rambut akan tumbuh kembali,” tambahnya lagi.

Drama Nafas yang mempunyai 24 episod itu bakal menemui penonton pada 11 Mei ini bersiaran pada setiap Isnin hingga Jumaat pukul 8:30 malam.

Ia turut dibarisi oleh pelakon lain antaranya ialah Kilafairy, Cristina Suzanne, Thanuja Ananthan, Fahad Iman, Sarah Hildebrand dan ramai lagi. – MYNEWSHUB.CC/AH

Kategori