Wednesday, July 17, 2024

Creating liberating content

Pendaftaran BR1M 2017 Dilanjut...

KUALA LUMPUR - Tempoh pendaftaran baharu Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) 2017 dilanjutkan sehingga...

Gara-Gara Najis Anjing Lelaki...

PARIT BUNTAR - Hanya kerana najis anjing yang menjadi punca pertengkaran dan pergelutan...

Anggota UMNO Perlu Saling...

KUALA LUMPUR - Presiden UMNO Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi mengingatkan anggota...

Ekonomi Malaysia Kukuh, KDNK...

KUALA LUMPUR – Ekonomi Malaysia akan berkembang dengan Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK)...

BN Kelantan Lancar Manifesto Khamis Ini

KOTA BHARU – Barisan Nasional (BN) Kelantan akan melancarkan manifesto peringkat negeri sempena pilihan raya umum ke-14 (PRU14) pada Khamis ini, kata Pengerusinya Datuk Seri Mustapa Mohamed.

Mustapa yang juga Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kelantan berkata manifesto itu, yang telah dipersetujui Pengerusi BN Datuk Seri Najib Tun Razak, memberi tumpuan terhadap Islam dan dakwah, anak muda, tanah, kemudahan infrastruktur serta wanita.

“Kita yakin ia akan melonjakkan prestasi Kelantan,” katanya dalam sidang media di Pusat Media BN di sini, hari ini. Hadir sama Timbalan Pengerusi UMNO Kelantan Datuk Ahmad Jazlan Yaakub dan pengerusi parti-parti komponen BN Kelantan.

Pelancaran manifesto di Pusat Transformasi Luar Bandar (RTC) Tunjong di sini, yang pertama kali diumumkan secara terbuka dijangka dihadiri kira-kira 20,000 penyokong, katanya.

Mengulas mengenai calon pula, beliau berkata ia sudah dimuktamadkan pada peringkat negeri dan kini hanya menunggu ‘lampu hijau’ daripada Najib.

Ditanya mengenai ‘cah keting’ atau sabotaj yang mungkin berlaku kerana tidak berpuas hati dengan calon yang dikemukakan, Mustapa berkata pasukan yang diketuai Ahmad Jazlan telah ditubuhkan bagi memantau perkara itu.


“Pasukan itu juga akan menangani sebarang isu yang mungkin timbul (berkaitan calon) kerana ia akan mempengaruhi undi dan setiap undi amat penting bagi kita,” katanya.

Dalam pada itu, beliau berkata BN Kelantan akan memberi fokus kepada pengundi bukan Melayu walaupun mereka bukanlah pengundi majoriti dalam sesuatu kawasan kerana ia turut memberi kesan kepada keseluruhan undian.

“Pengundi luar juga merupakan cabaran, kita namun kita akan pastikan kira-kira 20 peratus pengundi luar yang menyokong kita pulang untuk mengundi,” katanya. – BERNAMA

Kategori