Tuesday, June 25, 2024

Creating liberating content

2,241 Murid Sekolah Rendah...

MELAKA - Sebanyak 2,241 murid sekolah rendah di negeri Melaka menerima baucer bernilau...

Ana Raffali Kini Bergelar...

KUALA LUMPUR - Penyanyi yang pernah popular dengan lagu Tolong Ingatkan Aku, Ana...

Kerajaan Pelbagai Parti Masih...

KOTA KINABALU - Kerajaan negeri yang terdiri daripada gabungan pelbagai parti masih dianggap sistem terbaik...

Banjir Kilat Landa Beberapa...

PENAMPANG: Hujan lebat dan angin kencang yang melanda daerah ini sejak beberapa jam...

Bekas Ahli Parlimen Kuala Selangor Meninggal Dunia

SHAH ALAM – Bekas Anggota Parlimen Kuala Selangor, Mohd Daud Tarihep meninggal dunia di Hospital Seri Manjung, Perak pada 2.49 pagi tadi kerana sakit jantung.

Beliau berusia 66 tahun.

Menurut anak sulungnya, Mohd Haminar Rashid, 41, Allahyarham dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU) hospital itu kira-kira dua minggu lalu selepas mengalami serangan jantung.

“Jenazah arwah ayah akan dibawa ke rumahnya di Seksyen 6, Shah Alam sebelum dibawa ke Masjid Negeri (Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah) Shah Alam, untuk urusan solat jenazah.

“Jenazah dijangka dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Seksyen 21, Shah Alam selepas solat Asar,” katanya ketika dihubungi Bernama.

Mohd Daud berkhidmat sebagai Anggota Parlimen Kuala Selangor selepas menewaskan calon Keadilan Raja Kamaruddin Raja Abdul Wahid, pada pilihan raya umum (PRU) ke-11 pada 2004. Beliau, bagaimanapun tidak dicalonkan semula pada PRU ke-12.


Allahyarham Mohd Daud, yang juga bekas setiausaha sulit kanan kepada bekas menteri penerangan, Allahyarham Tan Sri Mohamed Rahmat, meninggalkan seorang isteri, Zuraidah Abdul Halim dan tujuh anak. – BERNAMA

*Sekadar Video Hiasan…

Kategori