Saturday, February 24, 2024

Creating liberating content

Jangan Sesekali Runtuhkan Negara,...

KUALA LUMPUR - Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini mengingatkan rakyat Malaysia...

Hadi Gesa Ahli PAS...

PEMIMPIN nombor satu PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang menasihatkan ahli PAS agar...

Budak Bunuh Suami Guna...

KANO - Seorang pengantin kanak-kanak mengaku membunuh suaminya yang berusia 35 tahun dengan...

PM Lancar Jelajah Pendidikan...

PUTRAJAYA - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini melancarkan konvoi...

“Teguran Untuk Semua, Bukan Hina Neelofa” – Abby

TINDAKAN bekas anggota kumpulan Elite, Abby Abadi memuat naik posting memaparkan pandangan pakar agama, Ustaz Pahrol Mohammad Juoi mengundang kecaman pengguna Instagram.

Rata-rata netizen mengecam hebat posting berkenaan kerana mendakwa tindakan itu seolah-olah satu ‘penghinaan’ yang ditujukan kepada pengacara, Neelofa berikutan kontroversi yang melanda selebriti itu, baru-baru ini.

Bagaimanapun, perkara tersebut disangkal oleh Abby menerusi salah satu posting terbaharu dalam laman Instagram miliknya pada Jumaat.

Abby berkata, dia sama sekali tidak menghina mahupun menyimpan sebarang perasaan dengki terhadap pengacara yang berusia 29 tahun itu.

Sebaliknya, memberitahu bahawa perkongsian tersebut hanyalah sebagai teguran santai yang bertujuan untuk menyedarkan masyarakat sekeliling.

“Ini ditujukan untuk peminat-peminat Neelofa, bukan Neelofa ya, peminatnya yang salah faham berkaitan isu ni. Bila masa pula saya dengki sampai hina Neelofa tu? Saya tak ada penyakit dengki tu.

“Saya nak dengki pada dia untuk apa? Cuba rujuk balik wahai adik kakak, berkaitan isu tudung dan Zouk ni, saya ambil pandangan dari Ustaz Pahrol Mohd Joui. Masih ada lagi post tu di Instagram.

“Saya tak mampu nak tulis sendiri sebab kurang ilmu,” tulis Abby sambil menambah dia sama sekali tiada niat untuk menghina mana-mana individu dan berharap hal tersebut tidak lagi berulang di masa depan kelak.


“Saya dituduh hina artis lain walhal saya berkongsi nak menyedarkan. Payah orang kita sebab dah terbiasa hari-hari dengan maksiat, yang ajak pada Allah pula nampak luar biasa, nampak salah dan sebagainya.

“Saya tak pernah nak dengki dengan siapa-siapa pun dalam industri hari ini sebab saya tak nak ulang kesalahan saya lagi sebab saya takutkan Allah dan berusaha untuk jaga hidayah petunjuk milik Allah ini.

“Demi Allah, buatlah tuduhan apa pun, saya tetap juga nak sedarkan yang mana maksiat terang-terangan, bahaya! Boleh mengundang bala bukan pada pelakunya sahaja, tapi akan dapat pada kita semua,” tambah Abby.

Memetik laporan Mstar Online, difahamkan Abby menjelaskan mengenai hal berkenaan selepas menerima pelbagai cemuhan negatif daripada peminat Neelofa yang mempertikaikan tindakan dia berkongsi mengenai isu tudung dan Zouk di Instagram sebelum ini. – MYNEWSHUB.CC/AM

Kategori