Friday, July 26, 2024

Creating liberating content

Video Iklan Judi Raya:...

KUALA LUMPUR - Seramai 25 individu sudah ditahan polis berhubung empat video promosi...

Arab Saudi Lancar Kad...

RIYADH - Selepas berjaya memperkenalkan kad pengenalan elektronik (eID) sejak 2007 dengan ciri-ciri...

Wanita Terkejut, Kaki Hampir...

"SAYA berjalan sejauh 10 kilometer dan kaki saya hampir 'meletup',’’ bunyinya menakutkan tetapi...

Seluar Dalam Pembaca Berita...

SEORANG penyampai berita wanita mendapat malu besar apabila mengalami pengalaman pakaian 'gagal fungsi'...

Hanya Sebab Tertumpah Air, Wanita Sanggup Maki Waiter

INSIDEN pelayan dimarahi pelanggan ketika sedang menghidangkan makanan atau minuman sering kali disajikan dalam babak-babak drama dan filem.

Namun, dalam kehidupan realiti jarang-jarang sekali situasi seperti ini berlaku, mungkin disebabkan sikap sopan-santun dan berbudi bahasa yang dimiliki dalam diri rakyat Malaysia yang cukup menebal.

Tapi berlainan bagi seorang netizen yang melalui sendiri situasi seperti itu apabila baru-baru ini dia menjadi saksi terhadap insiden seorang wanita memarahi waiter gara-gara si pelayan tertumpahkan air kat tudung dipakainya.

@wottni menulis, “Sambil makan sambil tengok akak ni jerit “bodohlah ni duckscarves kau tau tak!” sebab waiter tertumpah air kat tudung dia.”

Bengang dengan insiden itu, @wottni turut meluahkan kata-kata, “Gaji habis beli tudung tapi lupa beli manners.”

Twit itu kemudiannya menerima lebih daripada 5,000 retweets yang mana-mana rata-rata mencemuh tindakan wanita ‘berlagak’ itu.

Untuk makluman, Duckscarves merupakan jenama tudung popular milik pengasas Fashion Valet, Vivy Yusof yang cukup terkenal di laman Instagramnya.


Tudung keluaran jenama ini sering kali menjadi perhatian kebanyakan wanita berkerjaya yang mana setiap kali keluar keluaran terbaharu di pasaran, pasti hari itu juga sold out.

Harga bagi sehelai Duckscarves boleh mencecah sehingga RM600 lebih-lebih lagi untuk edisi terhad keluaran mereka.

Apa-apa pun, berbalik kepada cerita kakak maki waiter tadi, jagalah tingkah laku dan adab sopan, kalau betul nak tegur, cakap baik-baik kan boleh.

Ingat ya, tidak kira dengan siapa pun, tak kira dia vip ke, pelayan ke, sama-sama kita saling hormat-menghormati. Hormat-menghormatikan budaya kita. – MYNEWSHUB.CC

Kategori