Wednesday, December 6, 2023

Creating liberating content

2 Nelayan Vietnam Selamat...

KUALA TERENGGANU - Dua nelayan warga Vietnam yang dipercayai terapung lebih dua hari...

Minat Pelajar Terhadap Bidang...

KOTA KINABALU : Minat pelajar terhadap bidang sains di negara ini merosot dengan...

Kekalkan Istilah Semburit –...

KUALA LUMPUR - Perkataan semburit yang menarik perhatian ramai susulan isu penyebaran video...

FDI Merosot 68% Ekonomi...

1. Kelemahan Perikatan Nasional (PN) dalam mentadbir negara yang sepatutnya sudah memasuki fasa...

Solat Awal Waktu Untuk Maintain Solekan…

SETIAP manusia diciptakan berpasang-pasangan. Jodoh itu ada dimana-mana, kita sebagai manusia biasa cuma perlu bersabar dan terus berdoa agar ditemukan dengan jodoh yang sesuai.

Selalunya setiap majlis perkahwinan akan diadakan pada sebelah pagi atau sebelah malam.

Biasanya pengantin akan sampai sebelum solat Zohor ataupun selepas solat Zohor. Jadi,bagi pengantin perempuan pastinya mereka akan mengalami masalah apabila tibanya saat untuk menunaikan solat Zohor atau Maghrib(jika majlis bermula malam selepas solat Maghrib)

Bila sudah siap bersolek, bagaimana pengantin perempuan mahu mengambil wuduk? Membazir saja lah makeup yang sudah onpoint itu.

Jadi, Pn Annisa-Soleha telah berkongsikan tips dan pengalaman bagaimana dia bersiap sedia untuk mengerjakan solat ketika mengenakan solekan.


Nahhh, sekarang tiada lagi alasan untuk pengantin perempuan tidak mengerjakan solat ketika majlis perkahwinan berlangsung… Sebab itu lah dikatakan bahawa Islam itu mudah.. Cuma kita sahaja yang membuatkan ianya susah.

Jadi, kepada bakal pengantin perempuan sekalian, anda boleh lah menggunakan tips yang sudah diberi. Mudah mudahan majlis anda mendapat keberkatan Yang Maha Esa. – MYNEWSHUB.CC

Oleh: Ainaa Hafizah

Kategori