Friday, June 14, 2024

Creating liberating content

Aset Muhammad Sajjad Dilelong...

Shah Alam: Aset Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman yang disita dua minggu lalu bakal...

“Teruskan Lakonan Anda, DAP!”

KUALA LUMPUR – Timbalan Ketua Dewan Ulama PAS Selangor, Ahmad Dusuki Abd. Rani...

Pengguna JRTB Dinasihat Waspada...

GERIK - Pengguna yang melalui Jalan Raya Timur Barat (JRTB) Gerik-Jeli dinasihatkan supaya...

Bayi 1 Hari Mangsa...

WUHAN - Seorang bayi di Wuhan dilaporkan positif koronavirus selepas 30 jam dilahirkan,...

Wanita Terkejut Lihat Muka Anak Saudara Berdarah

ALOR SETAR – “Saya ingat bunyi bahan sampah yang sedang dibakar meletup sebelum terdengar bunyi bising di hadapan rumah dan melihat bahagian muka anak saudara berlumuran darah,” kata Rodiah Zainon, 43.

Dalam kejadian kira-kira 6.30 petang semalam, Nur Syahida Bakar, 12, cedera di muka dan beberapa bahagian badan selepas terkena peluru penabur sesat ketika sedang makan di dapur rumahnya.

Wanita itu berkata ketika kejadian dia sedang berbual bersama keluarganya di bahagian belakang rumah sebelum terdengar satu bunyi letupan yang kuat.

Budak Cedera Kena Tembakan Peluru Penabur

“Pada mulanya ingat ada bahan sampah yang meletup kerana kami sedang bakar sampah sebelum terdengar bunyi bising dari hadapan rumah mangsa.

“Saya terus ke hadapan rumah sebelum melihat keadaan mangsa yang berlumuran darah di muka dan beberapa bahagian badan yang lain akibat terkena peluru,” katanya.

Katanya, dalam keadaan kelam kabut suaminya, Mohd Rahmat Othman, 40, terus menghantar mangsa bersama ayahnya ke Hospital Sultanah Bahiyah (HSB).

Rodiah berkata kawasan berhampiran rumah memang menjadi tumpuan orang untuk menembak dan menangkap burung ayam-ayam.


“Selalu mereka datang untuk menembak dan menangkap burung ayam-ayam pada pukul 4 atau 5 petang. Tetapi belum pernah ada lagi kejadian seperti ini dan saya harap tindakan segera dapat diambil bagi mengelakkan perkara seperti ini berlaku lagi,” katanya.

Mohd Rahmat berkata tembakan itu dilepaskan dari kawasan bendang di bahagian belakang pintu rumah mangsa.

“Jarak tempat lelaki itu lepaskan tembakan dengan pintu belakang rumah mangsa sangat dekat kira-kira 20 meter sahaja,” katanya. – BERNAMA

Kategori