• About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact
Friday, May 23, 2025
  • Login
MYNEWSHUB
  • Utama & Sensasi
  • Berita
    • Antarabangsa
    • Dalam Negara
    • Ekonomi
    • Jenayah
  • Politik
  • Gaya Hidup
    • Agama
    • Artis
    • Gajet
    • Kesihatan
    • Resepi
    • Sukan
  • Hangat
  • Video Viral
No Result
View All Result
MYNEWSHUB
No Result
View All Result

Ramsay Takkan Warisi Harta RM623 Juta Pada Anaknya

oleh AK-47
11/04/2017
dalam Artis, Utama & Sensasi
0
Share on FacebookShare on Twitter

DIA mungkin seorang chef selebriti antarabangsa yang kaya-raya namun Gordon Ramsay berikrar untuk tidak memanjakan anak-anaknya dengan kemewahan.

Walaupun mempunyai harta kekayaan bernilai kira-kira £113 juta (RM623 juta), Ramsay, 50, memberitahu The Telegraph bahawa dia tidak akan membahagikan jumlah itu sama rata di antara anak-anaknya.

Sebaliknya, dia dan isteri, Tana Ramsay, bersetuju untuk menanggung cuma 25 peratus daripada kos bayaran muka apartmen anak-anak mereka. Itu sahaja!

“Harta saya sudah tentu tidak akan diwarisi kepada mereka, dan saya bukan mahu menjadi kejam: saya cuma tidak mahu mereka terlalu dimanjakan,” kata Ramsay kepada akhbar tersebut.

Ramsay Takkan Warisi Harta RM623 Juta Pada Anaknya
Gordon Ramsay dan isterinya Tana (hujung, kanan), mengapit anak-anak mereka: Matilda, 15, kembar Jack dan Holly, 17, dan Megan, 18. – Sumber foto: Getty Images.

Bukan sahaja itu, malah Ramsay juga meletakkan anak-anaknya– Matilda, 15, kembar Jack dan Holly, 17, dan Megan, 18, – di dalam penerbangan kelas ekonomi manakala dia dan isterinya duduk selesa di kelas pertama.

Berpendapat anak-anaknya “tidak pernah bekerja keras langsung untuk melayakkan mereka dimanjakan dengan kemewahan”, personaliti televisyen itu turut menambah: “Saya dan isteri masuk ke bahagian kelas pertama manakala anak-anak kami masuk ke pintu lain, dan setiap kali saya akan pesan kepada ketua pramugari yang bertugas, “pastikan budak-budak tu tak cari kami langsung, saya mahu berehat dalam kapal terbang ni”.

“Anda akan lebih menghargai sesuatu jika anda bekerja keras untuk mendapatkannya,” jelas Ramsay lagi.

Mahu mengajar anak-anaknya berjimat-cermat, Ramsay beri tiga anak-anaknya yang masih bersekolah duit poket £50 (RM275.66) sahaja seminggu, termasuk tambang bas dan belanja telefon bimbit mereka.

Anak sulungnya, Megan, yang kini belajar di universiti pula hanya diberikan belanja mingguan £100 (RM551.32).

Senario ini amat berbeza sekali jika dibandingkan dengan sesetengah artis tempatan yang terlalu memanjakan anak mereka dengan wang ringgit, walaupun jelas dan nyata Ramsay berkali-kali ganda lebih filthy rich! – MYNEWSHUB.CC

Tags: anak artischef selebritigordon ramsayhiburan
Share196Tweet123SendShare
Previous Post

Reman Tan Sri, Tiga Lagi Dilanjutkan 2 Hari

Next Post

Suami Isteri Didakwa Kerana Tukar Harga Barangan Bayi

Related Posts

sooka Semarak Semangat Merdeka Dengan Kandungan Ikonik Tempatan

01/09/2021
0

sooka Menyemarakkan Semangat Merdeka dengan Kandungan Ikonik Tempatan

Izara Aishah, Adib Kongsi Wajah Anak

23/04/2020
0

HAMPIR seminggu ‘menyembunyikan’ wajah puteri tercinta di media sosial, suami kepada pelakon Izara Aishah iaitu Adib Khalid akhirnya berkongsi detik...

Next Post

Suami Isteri Didakwa Kerana Tukar Harga Barangan Bayi

MYNEWSHUB

© Hakcipta Terpelihara Mynewshub. Dikuasakan oleh Infinity Media Digital Sdn Bhd

Navigate Site

  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

Follow Us

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Utama & Sensasi
  • Berita
    • Antarabangsa
    • Dalam Negara
    • Ekonomi
    • Jenayah
  • Politik
  • Gaya Hidup
    • Agama
    • Artis
    • Gajet
    • Kesihatan
    • Resepi
    • Sukan
  • Hangat
  • Video Viral

© Hakcipta Terpelihara Mynewshub. Dikuasakan oleh Infinity Media Digital Sdn Bhd