Monday, March 4, 2024

Creating liberating content

Pemandu Lori Ditahan, Jengkaut...

SHAH ALAM - Polis menahan seorang pemandu lori dan menemui semula sebuah jengkaut...

Tips Makanan Bersih, Selamat...

DALAM kita sibuk menghidangkan makanan kepada keluarga, sanak saudara dan para tetamu sempena...

Farid Kamil Serah Sijil...

PETALING JAYA - Adik kepada Datuk Farid Kamil Zahari hadir ke Mahkamah Majistret...

‘Salam Siku’ Ganti Berjabat...

LONDON - Orang ramai digalakkan tidak lagi berjabat tangan sebaliknya disarankan 'salam siku'...

Sultan Tak Berkenan Van Jenazah Disalah Guna

SHAH ALAM – Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah tidak berkenan kenderaan jenazah di negeri itu disalah guna bagi tujuan lain selain urusan asal untuk mengendalikan jenazah.

Setiausaha Sulit kepada Sultan Selangor, Datuk Mohd Munir Bani dalam kenyataan hari ini berkata, sehubungan itu anggota jawatankuasa kariah atau jawatankuasa masjid seluruh Selangor diminta supaya menjaga dengan baik kenderaan jenazah di bawah seliaan masing-masing dan tidak menyalahgunakan kenderaan itu.

“Baginda tidak berkenan kenderaan jenazah tersebut disalah guna selain daripada urusan membawa jenazah seperti disewa untuk membuat demonstrasi atau kegunaan lain yang tiada kena mengena dengan urusan pengendalian jenazah.

“Perbuatan tersebut hanya akan memperlihatkan bahawa umat Islam mempersendakan penggunaan kenderaan jenazah yang tidak sepatutnya dilakukan,” katanya.

Mohd Munir berkata pihak yang menyelia dan mengawal kenderaan jenazah di Selangor hendaklah mengambil maklum dan mematuhi titah baginda itu. – BERNAMA

Kategori