• About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact
Thursday, June 4, 2026
  • Login
MYNEWSHUB
  • Utama & Sensasi
  • Berita
    • Antarabangsa
    • Dalam Negara
    • Ekonomi
    • Jenayah
  • Politik
  • Gaya Hidup
    • Agama
    • Artis
    • Gajet
    • Kesihatan
    • Resepi
    • Sukan
  • Hangat
  • Video Viral
No Result
View All Result
MYNEWSHUB
No Result
View All Result

Razif Tolak Pencalonan Timbalan Presiden FAM

oleh Ahmad Albab
14/02/2017
dalam Sukan, Terkini
0
Share on FacebookShare on Twitter

KUALA NERUS – Menteri Besar Terengganu Datuk Seri Ahmad Razif Abd Rahman hari ini memutuskan tidak bertanding dan menolak pencalonan jawatan timbalan presiden Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM).

Presiden Persatuan Bola Sepak Negeri Terengganu (PBSNT) itu berkata penolakan itu bagi membolehkannya memberi tumpuan kepada pentadbiran kerajaan negeri dan bola sepak Terengganu.

“Saya mahu memberi tumpuan kepada kerajaan negeri dan pasukan bola negeri Terengganu. Itu lebih baik dan insyaAllah pada masa akan datang saya akan tengok macam mana nanti.

“Saya berharap yang terpilih nanti akan dapat menjalankan kerja dengan sebaiknya sebab harapan rakyat Malaysia terhadap bola sepak adalah sangat tinggi. Jadi kepimpinan baru diharap dapat memulihkan persembahan pasukan negara kita,” katanya.

Beliau bercakap kepada pemberita selepas melawat kawasan sekitar pantai kampung Kolam, Mengambang Telipot di sini yang mengalami hakisan akibat ombak besar beberapa hari lalu.

Mengenai hakisan tersebut, Ahmad Razif berkata sehingga kini keadaan persekitaran adalah terkawal dan pelbagai langkah telah diambil oleh Jabatan Kerja Raya dan Jabatan Pengairan dan Saliran.

Antaranya, kata beliau, ialah menggunakan kaedah lapis lindung batu (rock revetment) sepanjang 200 meter bagi mengelak hakisan merosakkan jalan berhampiran.

“Keadaan ini berlaku ekoran fenomena cuaca yang tidak menentu. Kebiasaannya ombak besar ini tamat pada bulan Feb namum kini ia dijangka berlanjutan sehingga Mac.

“Sebenarnya kita (kerajaan negeri) telah ada beberapa persediaan untuk menyelesaikan isu ini namun ia memerlukan tempoh masa.

“Kajian ini melibatkan teknikal dan kita perlu melihat fenomena ini bila akan berakhir.

“Setakat ini kerajaan negeri telah membelanjakan RM5.5 juta untuk melindungi sebahagian (kawasan) tetapi masih ada lebih kurang satu kilometer lagi daripada kawasan terjejas ini,” katanya.

Tambah Ahmad Razif, penduduk yang terjejas akan dikenalpasti untuk dibantu sewajarnya sama ada perlu dipindahkan atau menerima bantuan lain.

“Kita akan cuba mencari penempatan sesuai untuk mereka yang terjejas.

“Fenomena ombak besar dijangka berakhir esok dan dalam masa sebulan fenomena itu telah menghakis 70 meter kawasan pantai,” katanya. – BERNAMA

Tags: bola sepakFAM
Share196Tweet123SendShare

Related Posts

Serahkan Semula Bola Sepak Kepada Rakyat – Tunku Mahkota Ismail

Serahkan Semula Bola Sepak Kepada Rakyat – Tunku Mahkota Ismail

29/04/2026
0

KUALA LUMPUR – “Kalau awak semua nak cakap pasal solusi, saya ada solusi untuk selamatkan liga.” Demikian tegas pemilik kelab...

Salam 100-0: Kisah 14 Tahun Bola Sepak Johor Penuh Suka Dan Duka

Salam 100-0: Kisah 14 Tahun Bola Sepak Johor Penuh Suka Dan Duka

07/04/2026
0

PETANG tadi ketika memandu di ibu negara, mata saya terpaku pada satu sticker kecil Harimau Selatan ditampal di sebuah kereta....

MYNEWSHUB

© Hakcipta Terpelihara Mynewshub. Dikuasakan oleh Infinity Media Digital Sdn Bhd

Navigate Site

  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

Follow Us

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Utama & Sensasi
  • Berita
    • Antarabangsa
    • Dalam Negara
    • Ekonomi
    • Jenayah
  • Politik
  • Gaya Hidup
    • Agama
    • Artis
    • Gajet
    • Kesihatan
    • Resepi
    • Sukan
  • Hangat
  • Video Viral

© Hakcipta Terpelihara Mynewshub. Dikuasakan oleh Infinity Media Digital Sdn Bhd