Wednesday, July 24, 2024

Creating liberating content

Imigresen Mula Lakukan Operasi...

KLANG - Jabatan Imigresen mula melakukan operasi besar-besaran memburu  Pendatang Asing Tanpa Izin...

Mahu ‘Ajar’ Pemuda Hentikan...

KUALA KANGSAR - Tidak sampai 24 jam selepas insiden satu ceramah PAN 'diganggu'...

PRU Rezeki Berganda Pengusaha...

KOTA BHARU - Pilihan raya umum ke-14 memberi peluang kepada pengusaha perkhidmatan sistem...

Ditahan Jual Pakaian Seragam...

KAMPAR - Padah menjual peralatan dan pakaian seragam Polis Diraja Malaysia (PDRM) tanpa...

Pondan Malaysia Johan Pertandingan Ratu Cantik 2017

SEORANG ‘wanita’ dari Malaysia telah memenangi Pertandingan Ratu Cantik Transeksual Australia 2017, di Melbourse, menewaskan 12 peserta lain.

Laeticia Phylliscia Raveena, yang berasal dari Kuala Lumpur memenangi hadiah baucar bernilai AS$15,000 (RM66,450) daripada Hospital Kosmetik Kamol, Bangkok pada Sabtu.

Menurut laman Facebook Miss Gay & Miss Transeksual, Laetica yang juga merupakan seorang chef turut memenangi kategori “Best in Rio Carnival Costume”.

Pondan Malaysia Menang Anugerah Ratu Cantik 2017

Difahamkan, beliau akan menggunakan gelaran yang diterima untuk mempromosikan Rising Star, sebuah organisasi yang ditubuhkannya untuk memberi inspirasi kepada wanita transgender berbakat untuk mencapai potensi diri mereka sepenuhnya.

Berita kemenangan Laetica turut membuatkan aktivis mak nyah, Nisha Ayub berkongsikan kegembiraan dengan mengatakan kemenangan beliau membuatkan komuniti itu berbangga dengannya.


“Tahniah kepada wakil transeksual Malaysia, Laeticia Phylliscia Raveena kerana memenangi pertandingan Ratu Cantik Transeksual Australia. Dia sememangnya layak bergelar ratu,” katanya.

Pertandingan tahunan ini adalah yang terbesar seumpamanya di Australia, khas untuk penyamar perempuan, transeksual, penghibur “drag queen” dan wanita transgender. – MYNEWSHUB.CC

Kategori