Friday, December 8, 2023

Creating liberating content

Permohonan Sekolah Kanak-Kanak Warga...

KUALA BERANG - Permohonan untuk memasuki Tahun Satu di sekolah bantuan kerajaan oleh...

PH Hilang Kerusi Di...

BERA : Pakatan Harapan (PH) hilang satu kerusi selepas borang penamaan calonnya bagi...

Melayu Terjerat Conteng Arang...

MELAKA – Umat Melayu Islam sedang terperangkap dalam perlumbaan menconteng arang sesama sendiri,...

Perintah Bekurung Di ESSZone...

KOTA KINABALU - Perintah berkurung di kawasan perairan tujuh daerah dalam Zon Selamat...

Polis Marin Rampas 78,000 Bungkus Rokok Lebih RM30k

TAWAU – Pasukan Polis Marin (PPM) Tawau merampas 78,000 bungkus rokok bernilai RM30,960 dalam operasi di perairan Batu 3 Jalan Apas, di sini malam tadi.

Komander PPM Wilayah Empat Sabah, ACP Mohamad Madun berkata kesemua rokok berkenaan dibuang daripada sebuah bot laju yang dikejar pasukan peronda PPM semasa menjalankan Op Paradise di perairan berkenaan kira-kira pukul 9.15 malam.

“Semasa operasi itu pasukan peronda terserempak dengan sebuah bot laju yang mencurigakan yang dipercayai datang dari negara jiran. Apabila menyedari kehadiran anggota PPM, bot laju berkenaan memecut laju melarikan diri.

Ketika mengejar bot berkenaan, pasukan peronda melihat individu yang berada di atas bot berkenaan bertindak membuang beberapa kotak ke dalam laut, sebelum berjaya melarikan diri ke perairan Sungai Nyamuk, Indonesia,” katanya dalam satu kenyataan.


Beliau berkata, apabila diperiksa pihaknya mendapati kotak-kotak berkenaan mengandungi rokok keretek Gudang Garam Suria sebanyak 6,600 bungkus dan rokok jenama LA sebanyak 1,600 bungkus.

Mohamad berkata kesemua rokok berkenaan dibawah ke pangkalan PPM Tawau untuk tindakan lanjut dan kes itu disiasat di bawah Seksyen 135 (1)(e) Akta Kastam 1967 kerana cuba membawa masuk barangan tanpa cukai. – BERNAMA

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori