Sunday, July 21, 2024

Creating liberating content

Neelofa Dikecam Netizen Kerana...

 PELAKON, pengacara dan usahawan berjaya, Neelofa dilanda gelombang kritikan gara-gara memuat naik sekeping...

Dadah Bernilai RM70k Dirampas...

MIRI - Polis menahan seorang lelaki serta merampas dadah dianggarkan bernilai RM70,000 dalam...

Jenama Tempatan Juga Bermutu...

KREATIF… Pertandingan Reka Cipta Iklan Komersial 2018 anjuran Bahagian Pembangunan Perniagaan, Kementerian Perdagangan...

Lions Clubs Anjur Perarakan...

TAMPIN - Bagi memupuk semangat cintakan negara, Lions Clubs Tampin hari ini menganjurkan...

Malaysia Kutuk Serangan Menyayat Hati Di Kabul

KUALA LUMPUR – Malaysia mengutuk serangan di Kabul, Kabul, Afghanistan pada Sabtu dengan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak menegaskan “tiada justifikasi bagi pembunuhan orang yang tidak bersalah”.

Najib berkata doa dan ingatan kami mengiringi rakyat Afghanistan tatkala mereka mengadakan hari berkabung kebangsaan.

“Sedih dengan serangan di Kabul. Tiada justifikasi bagi pembunuhan orang yang tidak bersalah. Ingatan dan doa kami mengiringi rakyat Afghan yang mengadakan hari berkabung kebangsaan pada pagi ini,” katanya dalam catatan di akaun twitter beliau @NajibRazak, hari ini.

Media antarabangsa melaporkan dua letupan berlaku semasa komuniti etnik Hazara, Afghanistan sedang mengadakan tunjuk perasaan secara aman di ibu negara Afghan itu, menyebabkan sekurang-kurangnya 80 orang terbunuh dan mencederakan lebih 230 yang lain, dalam kejadian serangan bunuh diri yang didakwa dilakukan oleh kumpulan militan IS atau Daesh.


Juga dilaporkan bahawa dua pengebom bunuh diri telah meletupkan bahan letupan di tengah-tengah peserta tunjuk perasaan itu yang berarak bagi menuntut supaya talian bekalan kuasa dibina melalui kawasan perumahan mereka. – BERNAMA

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori