Thursday, June 20, 2024

Creating liberating content

Najib Gembira Pulang Rumah...

LEGA... Meskipun melalui hari yang panjang sejak semalam berikutan penahanan dan pendakwaan berkaitan...

Budak Dirantai, Dikurung Bapa...

SEORANG bapa ditangkap kerana bertindak kejam merantai dan mengurung anak lelakinya di Ogun, Nigeria. Francis...

Wany Teringin Nyanyi Dengan...

SETIAP penyanyi yang melakar nama di industri hiburan pasti mempunyai target yang mereka...

SPRM Serbu Rumah, Pejabat...

GEORGETOWN - Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) hari ini, sekali lagi menyerbu rumah,...

Najib: Hargai Pengorbanan Pasukan Keselamatan

KUALA LUMPUR – Datuk Seri Najib Tun Razak mengajak rakyat supaya bersama-sama menghargai pengorbanan anggota pasukan keselamatan yang tidak dapat meraikan Aidilfitri bersama keluarga untuk menjaga keamanan negara.

Perdana Menteri berkata mereka kini sedang berkhidmat di serata tanah air bagi memastikan rakyat dapat menjalani ibadah puasa dan menyambut Aidilfitri dalam keadaan aman dan harmoni.

“Saya ingin mengambil peluang memperingati pasukan keselamatan kita yang tidak dapat meraikan hari perayaan bersama keluarga mereka.

“Amat besar jasa mereka dan kita rakyat Malaysia memberikan setinggi-tinggi penghargaan kepada mereka,” katanya dalam ucapan bertajuk, Malam-Malam Terakhir Ramadan dan Syawal Yang Bakal Tiba yang dimuat naik dalam blog NajibRazak.com hari ini.

Dalam pada itu, Najib berkata Ramadan merupakan bulan untuk beribadah, manakala Aidilfitri bagi meraikan kejayaan beribadat sepanjang bulan Ramadan.

Beliau turut mengajak umat Islam supaya bersama-sama melengkapkan ibadah dalam bulan Ramadan dengan cuba mendapatkan keberkatan lailatulqadar.


“Sesungguhnya malam lailatulqadar ini menjanjikan berlipat ganda atas segala amalan yang kita lakukan di samping mendapatkan keampunan daripada Allah SWT,” kata Najib.

Menjelang malam-malam terakhir Ramadan dan Syawal yang semakin hampir, Perdana Menteri juga percaya ramai sudah mula berasa teruja untuk pulang beraya di kampung.

“Pada masa ini, tentunya ada yang sudah memulakan perjalanan pulang ke kampung. Berhati-hatilah di jalan raya. Kita ingin sampai ke destinasi dengan selamat.

“Biarlah ibu bapa atau datuk dan nenek dapat menerima kita di kampung dalam keadaan ceria,” kata beliau. – BERNAMA

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori