Friday, June 14, 2024

Creating liberating content

Eto’o Semakin Hampir Sertai...

MILAN - Penyerang Everton dari Cameroon, Samuel Eto'o dilaporkan semakin menghampiri persetujuan menandatangani...

Notis Pelantikan Berkaitan Penyelesaian...

KUALA LUMPUR - Notis pelantikan dan alamat penyelesai interim yang berlegar di media...

Laudya Bercinta Dengan Bekas...

BEKAS suami pelakon Erra Fazira, Engku Emran kini menjadi tumpuan media hiburan Indonesia...

Penubuhan Majlis Media Malaysia...

SHAH ALAM - Penubuhan Majlis Media Malaysia (MMC) ketika era internet yang dikuasai...

Rafizi ‘Desperate’ Hingga Salahkan Pengundi – Azalina

KUALA LUMPUR – Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Azalina Othman Said hari ini menyelar tindakan Naib Presiden PKR Rafizi Ramli yang mendakwa kemenangan Barisan Nasional (BN) dalam dua pilihan raya kecil (PRK) Sabtu lepas, adalah akibat dua penyakit rakyat.

Azalina berkata Rafizi terdesak (desperate) dan tidak dapat menerima kekalahan pembangkang dalam PRK kerusi Parlimen Kuala Kangsar, Perak dan Sungai Besar, Selangor sehingga sanggup menyalahkan pengundi.

“Apabila mereka (pembangkang) menang di Kelantan, Pulau Pinang dan Selangor pada Pilihan Raya Umum (PRU) lepas, kita (BN) tidak mempersoalkan, perlekeh atau memandang rendah terhadap pemilihan rakyat di negeri itu.

“Malah, kita memberi komitmen untuk bekerja bersama-sama kerana itu merupakan pilihan rakyat di negeri itu,” katanya kepada pemberita ketika ditemui di lobi Parlimen, di sini hari ini.

Beliau mengulas kenyataan Rafizi pada Ahad lepas, yang mengatakan rakyat derita dengan dua penyakit iaitu sentimen perkauman atau keagamaan dan penyakit kebendaan sehingga memberi kemenangan kepada BN dalam dua PRK berkenaan.

Azalina yang juga Anggota Majlis Tertinggi UMNO berkata kemenangan BN di Kuala Kangsar dan Sungai Besar membuktikan pembangkang tidak lagi relevan kepada rakyat Malaysia.


“Pembangkang dalam Parlimen, tidak pernah memperjuangkan isu rakyat di kawasan mereka. Semua isu yang mereka bawa adalah tidak relevan dan lebih kepada isu peribadi atau serangan peribadi. Jadi, saya merasa rakyat pun jemu dengan pembangkang,” katanya.

Mengulas lanjut, beliau berkata kemenangan BN juga merupakan isyarat rakyat kepada BN supaya terus memberikan khidmat dan meneruskan kesinambungan BN di Kuala Kangsar dan Sungai Besar sekaligus membuktikan BN relevan kepada rakyat di negara ini.

Pada PRK itu calon BN di Sungai Besar, Budiman Mohd Zohdi memperoleh 16,800 undi dengan majoriti 9,191 undi manakala calon BN di Kuala Kangsar, Datin Mastura Mohd Yazid mendapat 12,653 undi dengan majoriti 6,969 undi. – BERNAMA

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori