Saturday, April 20, 2024

Creating liberating content

Dr M Beri Peringatan...

Bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad mengingatkan kerajaan pimpinan Perdana Menteri Datuk...

Wanita Menyamar Lelaki Untuk...

LONDON - Macam-macam gelagat lesbian menipu. Demi mendapatkan wanita idamannya, seorang wanita Gayle...

Nik Nazmi Keluar Lokap...

KUALA LUMPUR - Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK), Nik Nazmi Nik Ahmad yang...

Fasha Sandha Dan Jejai...

KUALA LUMPUR - Pelakon Fasha Sandha sah bercerai talak satu dengan suaminya Rizal...

Lagi Kenyataan Tidak Berperikemanusiaan Mahfuz

KUALA LUMPUR – Pemimpin PAS tetapi pro-Pakatan Harapan, Datuk Mahfuz Omar tanpa perikemanusiaan terus membuat kenyataan biadap berhubung Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Ahmad Bashah Md. Hanipah yang baru pulih daripada menjalani pembedahan.

Beliau mendakwa kononnya jawatan Menteri Besar Kedah perlu dipangku oleh individu lain walaupun Ahmad Bashah telah dibenarkan pulang ke rumah kerana Ahmad Bashah akan hanya membuat seluruh rakyat Kedah turut masuk wad unit rawatan rapi (ICU) jika beliau meneruskan tugasnya.

“Persoalan yang saya bangkitkan kerana pembedahan yang dilakukan keatas Ahmad Bashah ialah `major pembedahan’ bukannya `minor pembedahan’. Apatah lagi di waktu berlaku kejadian Bashah mengalami pitam.

“Seorang Menteri Besar bukan sekadar mempengerusi mesyuarat tetapi perlu memerah otak untuk berfikir tentang pembanggunan ekonomi untuk masa depan rakyat dan negeri Kedah.

“Jauh dan lama lagi nak kena kenjoi lepaih ni. Jangan nanti sampai tak makan nasihat dan akhirnya 1Kedah masuk wad ICU,” dakwanya dalam satu kenyataan media hari ini.

Media pada 23 Jun lalu melaporkan Menteri Besar Kedah dibenarkan pulang ke rumah selepas 18 hari dirawat di Hospital Pulau Pinang (HPP) akibat masalah komplikasi usus.


Ahmad Bashah yang memakai kemeja berwarna krim kelihatan ceria ketika keluar dari wadnya di Unit Rawatan Rapi (ICU) HPP kira-kira pukul 4.25 petang ditemani isterinya, Datin Seri Hizam Awang.

Ketika disapa wartawan, Ahmad Bashah berkata, beliau akan pulang untuk berehat di rumahnya di Alor Setar dan dijangka menyambung cuti selama seminggu sebelum kembali bertugas. – MYNEWSHUB.CC

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori