Monday, March 4, 2024

Creating liberating content

Isteri Tak Hamil Walau...

PASANGAN suami isteri yang berusaha untuk mendapat anak selama empat tahun diberitahu bahawa...

‘Jangan Bagi Muka Pada...

KUALA LUMPUR : Persatuan Badminton Malaysia (BAM) digesa untuk tidak memberi muka kepada...

Harimau Malaya naik Barracuda...

KUALA LUMPUR - Skuad bola sepak negara terpaksa dibawa menaiki kereta perisai jenis...

Minta Sedekah Bermodalkan Tangisan...

KUANTAN - Bayi seawal usia enam bulan digendong dan dibiarkan menangis demi meraih...

Syed Faisal Albar Pengerusi Baharu Proton

KUALA LUMPUR – Proton Holdings Berhad (Proton) mengumumkan pelantikan Pengarah Urusan Kumpulan DRB-HICOM Berhad, Datuk Sri Syed Faisal Albar Syed Ali Rethza Albar sebagai Pengerusi Bukan Eksekutif baharu syarikat itu berkuat kuasa 5 Mei 2016.

Proton dalam satu kenyataan media memberitahu, pelantikan itu peletakan jawatan Tun Dr. Mahathir Mohamad pada 31 Mac 2016 dan Syed Faisal Albar turut akan memegang jawatan sebagai Pengerusi Group Lotus plc.

“Syed Faisal Albar merupakan seorang yang berpengalaman dalam bidang korporat daripada pelbagai industri. Beliau memulakan kerjaya di PricewaterhouseCoopers dan pernah memegang jawatan Ketua Pegawai Eksekutif di The New Straits Times Press (Malaysia) Berhad dari 2003 hingga 2008.

“Antara jawatan-jawatan penting lain yang disandang beliau sebelum ini termasuk Pengarah Urusan Kumpulan Pos Malaysia Berhad, Pengarah Eksekutif Konsortium Logistik Berhad, Ketua Pegawai Eksekutif Malakoff Corporation Berhad dan Ketua Pegawai Eksekutif Gas Malaysia Berhad,” kata kenyataan itu hari ini.

Proton berkata, pengalaman Syed Faisal Albar serta rekod prestasi yang terbukti dalam meningkatkan hasil dan keuntungan merupakan satu kelebihan untuk Proton yang kini dalam proses memulihkan perniagaannya.


Proton pada 31 Mac lalu mengumumkan peletakan jawatan Mahathir sebagai pengerusinya berkuat kuasa serta merta.

Menurut Proton, bekas Perdana Menteri itu turut meletakkan jawatan sebagai Pengerusi Group Lotus plc, sebuah anak syarikat milik penuh Proton. – Mynewshub.cc

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori