PENGACARA dan pelakon Sharifah Shahira atau Shira mengembangkan lagi empayar perniagaan yang diusahakannya apabila kini membuka agensi pelancongan Enjoys Travels & Tour.
Dia yang juga tauke restoran Enjoys Corner berkata, memilih perniagaan agensi pelancongan kerana minatnya yang gemar melancong ke luar negara.
“Alhamdulillah setakat beberapa bulan kami beroperasi sudah beberapa lawatan diadakan ke destinasi popular.
“Agensi pelancongan yang saya buka bersama rakan kongsi ini berbeza sedikit kerana kami turut menawarkan pakej pelancongan pendidikan untuk kanak-kanak ke destinasi popular.
“Pakej berkenaan bukan sahaja untuk melancong tetapi turut membawa mereka melawat ke sekolah untuk melihat cara pelajar di luar negara belajar selain melawat tempat yang dapat menambahkan ilmu,” katanya kepada mStar Online.
Jelasnya, agensi yang dibuka bersama rakan kongsinya menawarkan pakej berpatutan ke pelbagai destinasi popular.
Difahamkan, Enjoys Travels & Tours yang sudah beberapa bulan beroperasi itu telah membawa pelanggannya melancong ke beberapa negara seperti Perth, Australia, Vietnam dan Seoul, Korea Selatan.
Akan datang, mereka merancang mengembangkan lagi destinasi termasuk ke Makkah untuk mengerjakan umrah dan Eropah.
Dalam perkembangan lain, Shira kini sedang hamil tiga bulan.