Saturday, July 20, 2024

Creating liberating content

Malaysia Terima Manfaat Inisiatif...

KUALA LUMPUR - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak yakin Malaysia akan...

18,000 Hadiri Majlis Rumah...

JOHOR BAHRU : Kira-kira 18,000 masyarakat pelbagai kaum dan agama mengambil kesempatan meraikan...

Pusat Sehenti Rawat Kanser...

KUALA LUMPUR - Perkhidmatan pusat sehentian rawatan kanser perlu diperluas ke seluruh negara...

Kurang Aksi Punca Steven...

LONDON - Kapten Liverpool, Steven Gerrard mendedahkan, hari ini punca utama dia membuat...

Jengkaut Rompak ATM Bank 500 Meter Dari Balai Polis

KUALA SELANGOR – Satu cubaan merompak mesin pengeluaran wang automatik (ATM) Bank CIMB cawangan Bestari Jaya di sini awal pagi Khamis bukan sahaja mencetuskan keanehan malah cukup memalukan.

Dalam kejadian kira-kira jam lima pagi itu, penjenayah yang menggunakan bantuan sebuah jengkaut untuk cuba memecahkan ATM di bank tersebut yang terletak dalam jarak hanya 500 meter dari Balai Polis Bestari Jaya.

Menurut salah seorang penduduk tempatan di situ yang enggan dikenali, kejadian yang berlaku itu amat memeranjatkan kerana lokasi rompakan berkenaan terletak sangat hampir dengan sebuah balai polis.

“Saya pelik bagaimana perkara ini boleh perlaku, bank itu kebetulan terletak berdekatan sahaja dengan balai polis, mustahil pihak polis di situ tidak boleh hendak halang ianya daripada berlaku.”

Semasa kejadian, masih belum dipastikan sama ada pengawal keselamatan berada di bank itu ataupun tidak tetapi kebiasaannya pada waktu malam terdapat anggota pengawal yang berada di dalam cawangan bank tersebut.

Persoalannya, apakah sedang dilakukan anggota polis yang bertugas sewaktu kejadian ini berlaku? Mustahil dengan jarak tidak begitu jauh mereka tidak dengar bunyi dentuman jentera itu rempuh bangunan bank tersebut?

Adakah mereka lena dibuai mimpi hingga langsung tidak dapat dengar bunyi kuat yang terhasil akibat dentuman kaca berderai dari bank itu atau mereka ‘buat-buat’ tidak dengar sahaja sambil ambil mudah perkara seperti ini?

Musim perayaan Tahun Baharu Cina juga sudah berakhir, jadi tidak mungkin mereka keliru dengan bunyi mercun di awal pagi sampai gagal membezakan antara dentuman kaca bangunan pecah mahupun pembakaran mercun?

MYNEWSHUB difahamkan dua daripada tiga buah ATM di CIMB itu berjaya ditarik keluar jentera berat tersebut sebelum diangkut naik ke dalam sebuah trak pikap dipercayai model Toyota Hilux yang sudah menunggu di situ.

Nilai sebenar kerugian belum dapat diketahui namun difahamkan mungkin besar kerana ia berlaku hujung bulan apabila ATM dimasukkan banyak wang untuk kegunaan petugas awam dan swasta menerima gaji masing-masing.


Pihak polis yang cuba dihubungi MYNEWSHUB setakat ini masih belum lagi memberikan apa-apa kenyataan berkaitan insiden pelik tersebut yang mencetuskan sensasi dalam kalangan penduduk tempatan sendiri.

AjWAzM9tpAcRozEegsbFO9Du2ZOX_j8KuJEPC6jZFk-O

ArJzwRjCttmrhB_swHrIZP8BzhfxNoQIIkPHq7Cr4X-F

AtipdeU7eP_t21BycKZW7pZW__URzNlbJW1xw_UmfXw9

Au2YEiRprBHaVGI8lQrS6ckIkTwADREDBh7BEEi16RcO

AlMIOrte62H5StltaoCoMOyOkaf5TIoSflJK76CaB-tE

– MYNEWSHUB.CC

Oleh: Nur Fatin

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=7cobJNLa3Dw]

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori