ALOR SETAR – Dua maut, manakala dua lagi cedera ringan dalam satu kemalangan melibatkan dua kenderaan di Jalan Changlun-Kodiang, di sini semalam.
Ketua Polis Daerah Kubang Pasu Supt Abd Rahim Abdullah berkata mangsa yang maut dikenali sebagai Mohd Hafiz Abd Razak, 30, dan Ismaliana Zulkefli, 22, yang merupakan pemandu dan penumpang kereta Proton Saga.
“Kedua-dua mangsa maut di tempat kejadian akibat kecederaan parah di kepala,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.
Abd Rahim berkata kejadian berlaku kira-kira 3.45 petang apabila kereta Proton Saga yang menghala ke Changlun dari Kodiang hilang kawalan lalu terbabas memasuki laluan bertentangan.
“Kemalangan mengakibatkan kereta Proton Saga itu melanggar bahagian hadapan kereta Proton Satria, bagaimanapun, pemandu dan penumpang kereta Proton Satria yang belum dikenal pasti identiti mereka hanya mengalami cedera ringan,” katanya.
Kes disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987, katanya. – BERNAMA