Thursday, November 30, 2023

Creating liberating content

Ribut Petir, Hujan Lebat...

KUALA LUMPUR: Jabatan Meteorologi (METMalaysia) sebentar tadi mengeluarkan amaran ribut petir, hujan lebat...

Sebilangan Penduduk Tinggalkan Pasir...

JOHOR BAHRU - Khuartir dengan keadaan pencemaran kimia akibat pembuangan sisa bahan kimia...

Deretan 10 Kedai Di...

IPOH - Sepuluh kedai termasuk sebuah muzium yang mempamerkan koleksi sejarah hangus dalam...

Esscom Pandang Serius Aktiviti...

LAHAD DATU - Pihak Kawasan Keselamatan Khas Pantai Timur Sabah (ESSCom) memandang serius...

Mahathir, Isteri Sah Hadir Perhimpunan Agung UMNO 2015

PUTRAJAYA – Bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad telah mengesahkan kehadiran ke Perhimpunan Agung UMNO yang bermula Selasa depan, kata Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor.

“Tun Mahathir telah memberi jawapan dia bersama Tun Dr. Siti Hasmah Mohd. Ali (isteri) akan datang,” kata Menteri Wilayah Persekutuan itu ketika ditemui media pada program bantuan persekolahan ‘Ceria Ke Sekolah’ dan penyerahan bantuan peringkat Putrajaya di sini hari ini.

Tengku Adnan berkata UMNO kini sedang menunggu jawapan daripada bekas Perdana Menteri, Tun Abdullah Ahmad Badawi dan isteri, Tun Jeanne Abdullah berhubung jemputan untuk menghadiri perhimpunan itu.

Beliau berkata persiapan untuk perhimpunan berkenaan kini berjalan mengikut jadual.

Perhimpunan Agung UMNO pada 8 hingga 12 Disember ini akan disertai 5,738 perwakilan yang terdiri daripada 2,762 perwakilan perhimpunan agung, 993 perwakilan pergerakan Wanita, 992 (Pemuda) dan 991 (Puteri).


Taklimat presiden pada Perhimpunan Agung UMNO kali ini akan diadakan pada sebelah malam, 8 Disember dan bukannya pada petang seperti kebiasaan.

Tengku Adnan turut menolak desas-desus kononnya terdapat pihak yang mahu membuat kacau sebaliknya melihat kehadiran kumpulan tertentu nanti lebih cenderung untuk memeriahkan suasana perhimpunan.

“Jadi janganlah ada puak-puak yang nak buat cerita atau putar belit mengatakan orang tertentu akan datang untuk ganggu perhimpunan (Agung UMNO) dan saya tak percaya mereka akan membuat kacau,” katanya. – BERNAMA

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori