JOHOR BAHARU – Polis merampas 410 kotak berisi bunga api bernilai RM240,000 dalam serbuan di sebuah pusat snuker di Taman Bukit Jaya, di sini, awal hari ini.
Ketua Polis Daerah Johor Baharu Selatan ACP Sulaiman Salleh berkata serbuan di pusat snuker yang dijadikan stor simpanan bunga api itu dilakukan 12.15 tengah malam tadi selepas polis bertindak atas maklumat kegiatan penjualan barangan berkenaan.
“Terdahulu, pemeriksaan berdekatan tandas pusat snuker itu menemui pintu dalam keadaan berkunci.
“Apabila pintu berjaya dibuka, didapati terdapat laluan tangga menghala ke bawah premis yang kemudiannya membawa kepada penemuan kesemua 410 kotak besar berisi bunga api terbabit,” katanya menerusi kenyataan, di sini hari ini.
Sulaiman berkata polis turut menahan dua individu berumur 17 dan 18 tahun yang merupakan penjaga kelab snuker itu bagi membantu siasatan.
Katanya kesemua bunga api yang dirampas diangkut menggunakan tiga lori dan kes itu disiasat mengikut Seksyen 8 Akta Bahan Letupan 1957. – BERNAMA

