SEHINGGA ke hari ini, kemalangan ngeri membabitkan kereta Pajero Sport dan Perodua Myvi Di Lebuhraya Duke arah Damansara mendapat perhatian meluas rakyat Malaysia.
Susulan kamalangan yang mengorbankan tiga sekeluarga termasuk bayi berusia enam bulan itu, seorang ahli Familia Myvi Club bernama Yana cuba menafikan penglibatan rakan-rakannya yang dikatakan berlumba sekaligus menjadi punca kemalangan tersebut.
“Diorang bukan berlumba. Tolong jangan percaya pada (berita) viral yang tersebar. Mereka hanya menjalankan tugas sedangkan tidak tahu perkara sebenar,” katanya, menafikan dakwaan yang tersebar di media sosial.
Namun, gambar satu perbualan di Whatsapp di antara ahli-ahli Familia Myvi Club yang dilihat seakan cuba ‘menegakkan benang yang basah’ membuatkan kami mempersoalkan mengapakan manusia bernama Yana ini cuba membuat sandiwara bagi menutup cerita sebenar?
BACA: Ahli Kelab MyVi Pertahan Rakan, Nafi Mereka Berlumba
Bagi memberi pencerahan kepada anda semua tentang benarkah enam pemandu Myvi tersebut berlumba atau tidak, cuba anda nilaikan sendiri rakaman CCTV di Lebuhraya Duke ini yang menampakkan gaya pemanduan mereka.
Berlumba? Kes 6 Myvi Ragut Sebuah Keluarga by mynewshub
Ya, mereka sememangnya memandu dalam keadaan laju atau dengan kata lainnya, sedang BERLUMBA.
Rakaman berdurasi 30 saat itu memaparkan aksi pemanduan berbahaya daripada keenam-enam suspek dan kini pihak polis sedang menjalankan siasatan.
Kepada insan bernama Yana, tidak perlulah back-up kawan-kawan sekalipun anda tahu cerita sebenar dan apa kes tanggal sticker ‘kebanggaan’ tu? Heh.
-MYNEWSHUB.CC
Oleh: hzq ÂÂ


