Sunday, April 21, 2024

Creating liberating content

Penangguhan Bayaran Balik PTPTN...

SEMENYIH - Penangguhan bayaran balik pinjaman Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) seperti...

Raja Thailand Mangkat Setelah...

BANGKOK - Raja Thailand, Bhumibol Adulyadej disahkan mangkat dalam usia 88 tahun, menurut...

Seludup Burung Dalam Batang...

JAKARTA - Empat lelaki didakwa di sebuah mahkamah di sini, kerana cuba menyeludup...

Vaksin COVID-19 Varian Baharu,...

PUTRAJAYA : Kementerian Kesihatan (KKM) akan membuat perolehan bagi vaksin COVID-19 varian baharu,...

Angkasa Lancar Kad Sim Mudahkan Ahli

PETALING JAYA – Sebanyak 8.4 juta anggota yang berdaftar di bawah lebih 11,000 koperasi bakal menikmati perkhidmatan talian telefon mudah alih untuk berhubung secara percuma sesama mereka.

Presiden Angkatan Koperasi Kebangsaan Malaysia Berhad (Angkasa) Datuk Abdul Fatah Abdullah berkata buat permulaan, sebanyak 10,000 kad SIM telah diedarkan sejak sebulan lepas.

“Disasarkan sehingga hujung tahun ini separuh ahli koperasi bakal menikmati talian telefon tersebut, ” katanya dalam sidang media selepas pelancaran kad SIM berkenaan dan kad keahlian MyAngkasa oleh Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Seri Hasan Malek di sini hari ini.

Abdul Fatah berkata perkhidmatan itu disediakan oleh syarikat telekomunikasi Clixster Mobile Sdn Bhd dan akan dikendalikan anak syarikat Angkasa iaitu MyAngkasa Holdings Sdn Bhd.


“Ini bermakna talian yang bakal digunakan akan memaparkan ‘MyAngkasa’ di telefon pengguna,” katanya sambil menambah pengguna selain ahli juga boleh mendapatkan kad SIM secara percuma di pejabat Angkasa.

Mengenai kad keahlian, ia berfungsi sebagai kad debit Visa yang memberi kemudahan untuk melakukan transaksi pembayaran di kedai terpilih atau secara atas talian.

“Untuk kegunaan dari segi kewangan, kad ini boleh diterima pakai di lebih 30 juta premis perniagaan di seluruh dunia,” kata Abdul Fatah. – BERNAMA

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori