Thursday, June 20, 2024

Creating liberating content

Kembara Haji Bertemu Rakyat...

KASHGAR CITY, (China) - Anggota Ekspedisi Kembara Inspirasi Haji begitu terkejut dan pada masa yang sama merasa gembira apabila...

Atlet Gusti Iran Tarik...

SERBIA : Seorang atlet gusti dari Iran memutuskan untuk menarik diri daripada Kejohanan...

1,169 Produk PKS Berjaya...

PUTRAJAYA - Sebanyak 20 peratus atau 1,169 produk perusahaan kecil dan sederhana (PKS)...

Weigang Meninggal Di Jerman...

PUTRAJAYA - Bekas pengendali skuad kebangsaan dan Perak, Karl Heinz Weigang dilaporkan meninggal...

PM Ucap Tahniah Kepada Gabenor Bank Negara

KUALA LUMPUR – Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengucapkan tahniah kepada Gabenor Bank Negara Malaysia (BNM), Tan Sri Dr. Zeti Akhtar Aziz kerana dianugerahkan pingat Dekan Wharton dari University of Pennsylvania.

Najib yang juga Menteri Ekonomi berkata, pengiktirafan tinggi diterima Gabenor BNM itu juga satu pengiktirafan kepada sumbangan Zeti dalam penstabilan ekonomi Malaysia.

“Ini adalah pengiktirafan yang tinggi kepada sumbangan Tan Sri (Zeti) dalam penstabilan ekonomi Malaysia.

“Saya yakin asas ekonomi Malaysia akan terus kukuh dengan gandingan dasar fiskal Kerajaan Persekutuan dan dasar monetari Bank Negara (BNM). Tahniah,” katanya melalui entri Facebook Najib Razak di sini hari ini.


Media semalam melaporkan Zeti dianugerahkan pingat Dekan Wharton dari University of Pennsylvania yang merupakan anugerah tertinggi bagi alumni universiti berkenaan.

Anugerah itu disampaikan oleh Dekan Sekolah Wharton, Geoffrey Garrett dalam satu forum antarabangsa yang diadakan di Bangkok, Thailand hari ini.

Garrett dipetik berkata, anugerah itu berikan atas pencapaian menakjubkan Zeti terutamanya dalam mengendalikan ekonomi Malaysia dalam beberapa krisis kewangan sebelum ini. – mynewshub.cc

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori