Thursday, June 13, 2024

Creating liberating content

MKT UMNO Bakal Mesyuarat...

KUALA LUMPUR - Majlis Kerja Tertinggi (MKT) UMNO dijangka mengadakan mesyuarat khas malam...

Kira-Kira 100 Penduduk Hadir...

Satu protes membantah pembinaan kondominium Datum Jelatek bersebelahan stesen LRT Jelatek berlaku tengah...

Presiden Persatuan Buddha S’gor...

KUALA LUMPUR - Presiden persatuan Buddha Selangor Aknan a/l Ehtook hari ini mengangkat...

Peluang Terbaik! Nabil Mahu...

PELAWAK dan pengacara popular, Nabil Ahmad, 35, merancang untuk membawa peminatnya menunaikan umrah...

Felixia Yeap: Tak Faham Kenapa Terlalu Teruja Sampai Peluk

BEKAS model yang kini bergelar muallaf, Felixia Yeap mengatakan dia tidak memahami kenapa sesetengah peminat K-Pop sanggup membiarkan diri mereka dipeluk dan dipegang sesuka hati merujuk kepada satu konsert yang berlangsung di ibu kota, baru-baru ini.

Memetik kenyataannya di laman Facebook, “saya memang tidak suka disentuh dan dipeluk biarpun hanya bergambar untuk kenangan. Kalau ada tangan yang sempat ‘menjalar’ di bahu, saya tepis dengan segera”.

“Kadang-kala, saya menegur mereka dengan nada tegas supaya tidak menyentuh saya. Oleh itu, saya tidak faham mengapa ada adik yang bertudung terlalu teruja sampai memeluk artis K-Pop berkenaan,” tulisnya.

Felixia yang merupakan bekas model Playboy ini juga tidak menyalahkan penyanyi K-Pop tersebut kerana menganggap mereka tidak mengetahui dan memahami agama serta budaya orang di sini.


Gadis manis ini juga turut menasihatkan orang ramai di luar sana berhenti daripada mencemuh peminat-peminat yang terlibat kerana setiap orang pernah melakukan kesilapan dan diharapkan mereka akan mengambil pengajaran daripada perkara itu.

“Saya dahulu pun pernah melakukan banyak silap. Saya tidak alim. Lebih baik kita doakan mereka sedar dengan apa yang sudah mereka lakukan kerana Allah itu Maha Pengampun,” katanya lagi. – MYNEWSHUB.CC

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori