Sunday, May 19, 2024

Creating liberating content

Rundingan TPPA Jangka Dimuktamad...

SUBANG – Rundingan Perjanjian Perkongsian Trans-Pasifik (TPPA) masih berjalan, dan dijangka dimuktamadkan pada...

Kerajaan Diminta Percepat Bina...

TAWAU - Kerajaan persekutuan diminta mempercepatkan pembinaan empangan bernilai RM400 juta di Gudang...

Kejam! Kucing Putih Terseksa...

RABU lalu (1 Februari), kumpulan peminat kucing bernama Yishun 326 Tabby Cat telah menyelamatkan seekor kucing putih...

PRK Chempaka: Senarai Calon...

KOTA BAHARU - PAS Kelantan dijangka mengeluarkan senarai pendek calonnya bagi Pilihan Raya...

Binatang! Tergamak Dia Gantung Kucing Kat Tiang Lampu..

TAK tahulah di mana perikemanusiaan dan peri kebinatangan (kalau ada wujudlah perkataan tu) buat manusia yang tergamak menggantung kucing di atas tiang lampu di sebuah kawasan perumahan ini.

Kalau pun mungkin perbuatan kucing tu ada menimbulkan rasa kurang senang kepada si pelaku, rasanya tak patutlah bertindak kejam sampai menggantung kucing macam itu!

Binatang dah sah-sah takde akal, awak tu yang ada akal, tak boleh ke berfikir secara waras?

Moga-moga takde lagilah kes-kes menganiaya binatang terjadi lepas ini.


Mungkin kita sudah boleh terapkan subjek ‘how to treat animals 101’ di mana-mana sekolah lepas ini kalau benda ‘common sense’ macam ni pun tak reti nak diterapkan dalam kehidupan seharian. – MYNEWSHUB.CC

CAT

https://www.youtube.com/watch?v=ZTMano90-rU

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori