Thursday, June 20, 2024

Creating liberating content

MB Terengganu Rai Lebih...

KUALA TERENGGANU – Lebih 1,200 anggota Persatuan Mahasiswa Anak Terengganu (Permata) diraikan ...

Eksklusif: Gaji Penjawat Awam...

DALAM kalangan pekerja swasta, amalan pembayaran gaji dua kali sebulan bukan perkara baharu...

Single Terbaru Bunkface “Kita...

Single Terbaru Bunkface “KITA PUNYA MALAYSIA Versi Akustik”

Bentang RUU Anti Lompat...

KOTA KINABALU : Pakatan Harapan (PH) Sabah mencadangkan kerajaan negeri membentang Rang Undang-Undang...

PM Mahu Wanita Umno Terus Perkasa Semangat Sejati Parti

KUALA LUMPUR – Presiden Umno Datuk Seri Najib Tun Razak berkata Wanita Umno perlu terus melaksanakan peranan mereka sebagai barisan memperkasa semangat sejati parti itu.

Perdana Menteri berkata komitmen dan perjuangan Wanita Umno mendekati rakyat selama ini telah menjadi benteng dan perisai parti itu untuk terus kekal berkuasa.

“Walaupun kita berada di zaman serba canggih, walaupun hari ini dunia ada di hujung jari, tetapi tidak ada yang lebih tinggi nilainya daripada khidmat dan perjuangan kita atas rasa sayang dan cinta terhadap parti kita,” katanya ketika berucap pada pelancaran buku ‘Serikandi Negara’ di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di sini, Selasa.

Buku setebal 127 muka surat itu diterbitkan Pergerakan Wanita Umno memaparkan perubahan dan pembaharuan pergerakan itu yang menjadi teras serta tulang belakang Umno.

Turut hadir isteri Perdana Menteri Datin Seri Rosmah Mansor, Timbalan Presiden Umno Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Ketua Wanita Umno Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil.

Najib berkata Wanita Umno telah terbukti melaksanakan peranan penting dalam membantu parti Umno sejak kemerdekaan negara hingga kini.


Justeru katanya penerbitan buku berkenaan dapat menunjukkan suka duka yang dilalui pergerakan itu untuk dirakamkan dalam lipatan sejarah negara.

Sementara itu, Shahrizat berkata pergerakan itu akan menjadi serikandi dalam mempertahankan Presiden dan Timbalan Presiden Umno daripada diganggu-gugat pihak tertentu.

“Jangan ada sesiapa yang datang nak gugat wira-wira kita…jangan ada gunting dalam lipatan kerana kita akan jadi benteng utama,” katanya.

Beliau berkata Wanita juga akan berusaha membangkit semula semangat perjuangan anggota Umno bagi menghadapi pelbagai cabaran yang mendatang. – BERNAMA

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori