Monday, July 22, 2024

Creating liberating content

Calon BN, Ustaz Mat...

TUMPAT (Kelantan) - Barisan Nasional (BN) kekal menduduki kerusi Ahli Dewan Undangan Negeri...

Tatu Allah Di Paha:...

PUTRAJAYA - Pemuda UMNO pada Jumaat menyerahkan memorandum menggesa Kementerian Dalam Negeri (KDN)...

Video: Biadap… Remaja Tumbuk...

KOTA BELUD - Gagal mengawal kemarahan, seorang remaja bertindak biadap menumbuk seorang anggota...

Tasha Manshahar Pakai Niqab...

KAJANG - Penyanyi Tasha Manshahar memberitahu dia mula memakai niqab sebelum mengenali suaminya,...

PM Beri Penghargaan Petugas Jakim Urus Jenazah MH17

KUALA LUMPUR – Datuk Seri Najib Tun Razak mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan kepada 14 petugas Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) yang terlibat dalam menguruskan jenazah 23 rakyat Malaysia beragama Islam, mangsa tragedi pesawat MH17.

“Terima kasih saya ucapkan dan semoga semua mendapat balasan berlipat ganda daripada Allah SWT,” katanya dalam catatan terbaharu pada laman Facebook beliau hari ini.

Perdana menteri berkata ketika negara berkabung dan berusaha mencari jawapan terhadap punca tragedi pesawat Malaysia Airlines Penerbangan MH17 itu, rakyat tidak seharusnya lupa kepada jasa mereka yang bertugas menghulurkan bantuan dalam apa jua cara sekalipun.

“Tragedi MH17 yang menimpa negara tahun ini telah meninggalkan kesan mendalam kepada semua rakyat Malaysia,” katanya.


Semalam, Najib berbesar hati menyampaikan sijil penghargaan pengurusan jenazah mangsa nahas pesawat MH17 kepada 14 petugas Jakim yang diketuai Imam Besar Masjid Putrajaya Ustaz Mohd Abdul Manaf di bangunan Parlimen.

Mereka yang terdiri daripada 10 pegawai lelaki dan empat wanita berada di Amsterdam bermula 18 Julai dan selesai melaksanakan tanggungjawab itu 44 hari kemudian selepas semua jenazah rakyat Malaysia dibawa pulang ke tanah air.

Pesawat MH17 yang membawa 298 penumpang dan anak kapal sedang dalam perjalanan dari Amsterdam ke Kuala Lumpur ketika ia ditembak jatuh di wilayah Donetsk, timur Ukraine pada 17 Julai lepas. – BERNAMA

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori