Thursday, June 20, 2024

Creating liberating content

Satu Lagi Drama Plot...

SETELAH kantoi ekoran bekas staf PetroSaudi, Xavier Andre Justo dicekup polis Thailand pada...

Malang… Wanita Tersekat Kaki...

RAKAMAN lucu menunjukkan seorang wanita China terperangkap kaki pada pagar pembahagi jalan ketika...

Dalang Skim Forex Tipu...

JITRA - Seorang lelaki berusia 43 tahun ditahan selepas terbabit dalam kes penipuan...

Pusat Penyelidikan PAS Dedah...

KUALA LUMPUR - Pusat Penyelidikan PAS mendedahkan niat DAP untuk merampas tampuk pentadbiran...

P.Pinang Diminta Perjelas Penutupan Taman Tema

GEORGETOWN – Barisan Nasional (BN) Pulau Pinang meminta kerajaan negeri supaya berterus terang dalam isu penutupan Taman Tema Air Wet World Wild (WWW) di Batu Ferringhi.

Pengerusinya, Teng Chang Yeow, berkata kerajaan negeri mesti memberi penjelasan kepada masyarakat berkaitan isu sebenar di sebalik penutupan taman itu awal bulan ini.

“Masyarakat ingin sekali mengetahui punca projek usaha sama dengan sebuah agensi kerajaan negeri hilang begitu sahaja dalam tempoh lapan bulan.

“Sama ada terdapat sebarang kekurangan; apa yang ditawarkan ketika itu dan apa yang berlaku sekarang,” katanya kepada pemberita pada majlis rumah terbuka Deepavali parti Gerakan malam tadi.

WWW adalah projek kerjasama antara Theme Park Concepts and Services Sdn Bhd (TPCS) dan Penang Global Tourism (PGT), iaitu biro pelancongan negeri.

Taman itu dibuka pada Disember tahun lepas namun dilaporkan ditutup awal bulan ini selepas ombak kuat merosakkan peralatan di taman itu.


Chang Yeow berkata, jika peralatan itu boleh rosak dan dileraikan dengan mudah, ini bermakna taman berkenaan memang tidak selamat.

“Bagaimanapun, dari mula lagi, mereka memberitahu orang ramai yang taman itu selamat dan kerajaan negeri tidak pernah mempertikaikannya, ini bermakna mereka memperakukannya,” katanya.

Chang Yeow berkata, Gerakan Pulau Pinang tidak dapat menerima alasan yang diberi kerajaan negeri berhubung penutupan taman tema air itu.

Awal minggu ini, Ketua Menteri Lim Guan Eng berkata kerajaan negeri tidak mahu campur tangan dan membenarkan pengusaha taman untuk membuat keputusan sendiri.

Beliau juga berkata, kerajaan negeri tidak terlibat dengan taman tema itu, sebaliknya hanya mengutip sewa daripada pengusahanya. – BERNAMA

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori