Video Pergaduhan 2 Lelaki Kini Dalam Siasatan Polis

KAJANG – Video tular di media sosial memaparkan pergaduhan dua orang lelaki di hadapan deretan kedai di Jalan Dataran Cheras dua, Cheras, di sini baru-baru ini, kini dalam siasatan polis.

Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Ahmad Dzafir Mohd. Yussof dalam satu kenyataan hari ini mengesahkan pihaknya menerima dua rakaman video tersebut pada pukul 12.20 tengah hari, hari ini.

Menurutnya, laporan polis telah dibuat oleh anggota Balai Polis Tun Hussien Onn, berdasarkan insiden dan video yang tular.

โ€œKedua-dua mangsa yang terlibat masih belum membuat laporan polis namun, pihak kami akan menjalankan siasatan berdasarkan laporan dan maklumat yang diterima.

โ€œKes tersebut akan diklasifikasi di bawah Seksyen 323 Kanun Keseksaan kerana dengan sengaja mendatangkan kecederaan tanpa senjata atau peralatan lain dan Seksyen 160 Kanun Keseksaan atas kesalahan mencederakan dan gaduh gempar,โ€ katanya dalam kenyataan tersebut di sini hari ini.

Tambah Dzafir, orang ramai yang mempunyai maklumat tentang kejadian boleh memberi maklumat di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kajang atau hubungi Pegawai Penyiasat, Inspektor Hafizah di talian 0166060955.