UMNO Tak Akan Bermusuh Dengan Mahathir – Annuar

KUALA LUMPUR – Kemelut politik yang berlaku pada hari ini tidak memutuskan hubungan antara UMNO dan Pengerusi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu), Tun Dr. Mahathir Mohamad yang sudah dianggap sebagai keluarga.

Setiausaha Agung UMNO, Tan Sri Annuar Musa berkata, walaupun Dr. Mahathir kembali menyertai Pakatan Harapan dan UMNO bersama Perikatan Nasional, ia bukan satu tiket untuk bermusuhan.

“Jangan terlalu gembira berlebihan, kita masih satu keluarga (dengan Dr. Mahathir). Ini satu proses biasa.

“Apa yang penting ialah segala-galanya berjalan dengan baik, jangan terlampau teruja. Banyak lagi tugas di hadapan untuk membantu Perdana Menteri.

“Rakyat dan negara perlu diutamakan,” katanya ketika ditemui pemberita di pekarangan kediaman Presiden Bersatu, Tan Sri Muhyiddin Yassin di sini, hari ini.

Menurut Annuar, kejayaan Muhyiddin dan Perikatan Nasional membentuk kerajaan perlu disyukuri kerana telah menghentikan pergolakan politik yang melanda negara sepanjang seminggu ini.

“Apa yang penting masalah pelantikan Perdana Menteri selesai mengikut peraturan dan Perlembagaan.

“Rakyat tidak lagi dalam keadaan tertanya-tanya dan yang lain-lain biarlah Presiden parti maklumkan,” katanya. – Sinar Harian

Loading...