UiTM Nafi Terbabit Program Bual Bicara Anjuran DAP

SHAH ALAM – Universiti Teknologi Mara (UiTM) menafikan institusi berkenaan terbabit dalam sebuah program bual bicara menerusi Facebook yang dianjurkan sayap Muda DAP Kampung Tunku esok.

Ketua Perhubungan Awam, Media dan Protokol Jabatan Komunikasi UiTM Nora Noordin berkata, universiti itu memandang serius terhadap isu berkenaan susulan tersebarnya poster digital di media sosial mengenai program itu.

“UiTM memandang serius mengenai isu terbabit seolah-olah ia membabitkan universiti ini dalam penganjuran program (bual bicara) itu.

“UiTM dengan tegas ingin memaklumkan universiti ini sama sekali tidak terbabit dalam program berkenaan. Tidak ada sebarang permohonan mahupun kelulusan diberikan terhadap program itu,” katanya di sini, hari ini.

Tular di media sosial sejak semalam poster digital mengenai penganjuran program bual bicara secara maya anjuran sayap Muda DAP Kampung Tunku bertajuk ‘UiTM dan DAP?’, membabitkan beberapa alumni universiti awam itu sebagai ahli panel dan moderator. – BERNAMA