Man Kidal Kini Peniaga Perfume, Kopi Segera

SIAPA tak kenal dengan pemain gitar handalan kumpulan Search, Man Kidal. Gitaris lagenda yang sudah berkecimpung selama lebih dari 30 tahun dalam bidang seni kini mahu serius dikenali sebagai seorang usahawan.

Memulakan perniagaan menerusi syarikat MK Label Sdn. Bhd, antara produk yang dikeluarkan di bawah jenama Man Kidal ialah minyak wangi, air minuman, kopi segera isotonik, produk kesihatan seperti serum dan sabun muka.

Menurut pemilik nama sebenar Rahman Mahmood ini, minat untuk berniaga sudah lama berputik dalam dirinya.

Cuma hanya baharu tahun lepas dia berkesempatan melunaskan minat dan cita-citanya.

“Pada awal penceburan di alam perniagaan, memang mencabar. Kewangan dan modal perlu diutamakan. Pokoknya, banyak cabaran dan pengorbanan seperti wang ringgit, waktu dan tenaga yang dikorbankan. Bagi saya, tiada jalan pintas!

man

“Saya tidak menggunakan pinjaman bank, sebaliknya mengunakan wang dan aset sendiri sebagai modal utama,” katanya dipetik Berita Mediacorp.

Perniagaan tersebut diuruskan Man dengan bantuan isterinya, Norlaila Yusof dan anak-anaknya.

“Bisnes saya diuruskan oleh anak-anak dan kakitangan saya di MK Label. Mereka adalah ‘tulang belakang’ saya demi memastikan segala urusan perniagaan terurus dan beroperasi dengan baik,” ujarnya lagi.

Bukan hanya melibatkan diri dalam perniagaan produk sebaliknya Man Kidal turut menceburkan diri dalam perniagaan berasaskan servis dan perkhidmatan.

Perniagaan penginapan chalet yang bakal beroperasi di Kelantan itu dijangka siap sepenuhnya menjelang tahun hadapan.

All the best buat Man Kidal dan semoga perniagaan yang diusahakannya sukses sentiasa. – MYNEWSHUB.CC