Awal Berasa Terancam Dengan Pelawak Yang Jadi Pengacara?

SEKARANG kalau kita lihat memang fenomena pelawak terkenal tempatan kini diberi peluang mengacarakan program-program popular yang mempunyai pengikutnya tersendiri.

Namun, rupa-rupanya pelakon dan pengacara Awal Ashaari tidak bersetuju dengan situasi begini kerana menyifatkan pengacara serius sepertinya kurang jadi pilihan disebabkan golongan pelawak kini lebih mendapat perhatian pihak produksi untuk menghoskan sesebuah rancangan tv.

Memetik laporan mStar Online, Awal berkata pihak stesen televisyen sepatutnya berlaku adil dan tahu membezakan pengacara daripada golongan pelawak dan pengacara untuk rancangan serius.

“Saya lihat sekarang ini pihak stesen televisyen sering memilih pelawak sebagai pilihan pertama dan pengacara serius seperti saya dipilih pada saat-saat akhir.

“Perkara ini pernah terjadi apabila saya ditawarkan mengacara sebuah program selepas pelawak yang dipilih buat hal.

“Kalau pelawak jadi pengacara semua program, ia boleh membunuh industri pengacaraan terutama pengacara serius seperti saya ini,” katanya.

Hmm, tak tahulah nak kata apa, semua ini berbalik kepada soal rezeki, mungkin sekarang demand untuk pelawak mungkin tinggi, itu yang menyebabkan mereka dipilih.

Tapi, mungkin pihak produksi boleh pertimbangkan apa yang diluahkan Awal ini, iyelah untuk terus memajukan lagi industri pengacaraan daripada terus didominasi barisan pelawak semata-mata. – MYNEWSHUB.CC

Loading...