• About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact
Saturday, June 20, 2026
  • Login
MYNEWSHUB
  • Utama & Sensasi
  • Berita
    • Antarabangsa
    • Dalam Negara
    • Ekonomi
    • Jenayah
  • Politik
  • Gaya Hidup
    • Agama
    • Artis
    • Gajet
    • Kesihatan
    • Resepi
    • Sukan
  • Hangat
  • Video Viral
No Result
View All Result
MYNEWSHUB
No Result
View All Result

Jangan Bazir Undi Untuk MUDA

oleh Mohd Arshad
09/03/2022
dalam Politik, Utama & Sensasi
0
Share on FacebookShare on Twitter

Ada beberapa perkara penting untuk diketahui belia Johor khususnya Melayu Islam yang akan mengundi pada 12 Mac ini tentang parti MUDA.

Pertama, tiada sebarang perkataan ‘muda’ dalam nama penuh parti MUDA iaitu Parti Ikatan Demokratik Malaysia.

Ini bermaksud tiada jaminan parti Syed Saddiq Assalamualaikum, Da Jia Hao, Eppadi Irukinge Vanakam akan membawa aspirasi golongan muda.

Kedua, nama penuh muda iaitu Parti Ikatan Demokratik Malaysia sinonim nama penuh DAP iaitu “Democratic Action Party”.

Nama Parti Ikatan Demokratik Malaysia (MUDA) sinonim “Democratic Action Party” (DAP) maka kebarangkalian agendanya adalah sama sangat tinggi.

Pasti golongan belia Johor telah mengetahui apakah agenda sebenar DAP terhadap negara ini selepas apa yang mereka saksikan sesudah PRU-14.

Ketiga, MUDA cuma bertanding enam kerusi yang bermaksud walau menang kesemuanya tidak akan sesekali membentuk kerajaan orang muda.

Hanya yang pasti MUDA akan ‘menyerahkan’ kerusi itu kepada DAP/Pakatan Harapan (PH) untuk kembali berkuasa di Johor.

Justeru, slogan MUDA mahu membawa kemajuan, kestabilan di Johor adalah penipuan tahap dewa kerana akhirnya DAP/PH yang untung.

Kesimpulannya mengundi MUDA merupakan suatu pembaziran yang nyata dan menyekat misi Johor kembali maju dan makmur seperti dulu.

Mengundi MUDA akan hanya menyaksikan kerajaan 22 bulan yang telah banyak merosakkan negara kembali mentadbir negeri itu.

Cukup sekali tertipu. Saksikan bagaimana para pemimpin BN ‘berpencak’ untuk memperbetulkan keadaan selepas PRU-14 berlalu.

Begitu banyak pengorbanan mereka sehingga sanggup diseret ke mahkamah oleh kerajaan 22 bulan yang mahu ‘mematikan’ mereka.

Jika mereka berundur dan tiada keberanian sebegitu sudah pasti Malaysia yang anda kenali pada hari ini sudah lama berakhir.

Pasti hari ini kita sedang hidup dalam sebuah Malaysia Baharu Malaysia Malaysian yang menamatkan keistimewaan Melayu dan Islam.

Ingatlah watak Buang sentiasa ada zaman berzaman. Perbezaannya sama ada mereka berjaya memanipulasi pemikiran kita atau tidak.

-Mynewshub

Tags: BazirmudaUndi
Share197Tweet123SendShare

Related Posts

Wazi Abdul Hamid Pesan ‘Geng Motor’ Jangan Silap Undi

Wazi Abdul Hamid Pesan ‘Geng Motor’ Jangan Silap Undi

08/05/2026
0

KUALA LUMPUR - Bekas jaguh Cub Prix negara, Wazi Abdul Hamid berpesan kepada peminat permotoran supaya tidak silap mengundi dalam...

WAWANCARA: Jangan Undi Ahli Politik Pertahan Kuil Haram – Firdaus Wong

WAWANCARA: Jangan Undi Ahli Politik Pertahan Kuil Haram – Firdaus Wong

21/04/2026
0

MUKADIMAH ISU pembinaan rumah anutan atau rumah ibadat bukan Islam tidak sah pernah menimbulkan polemik besar dalam negara. Isu tersebut...

MYNEWSHUB

© Hakcipta Terpelihara Mynewshub. Dikuasakan oleh Infinity Media Digital Sdn Bhd

Navigate Site

  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

Follow Us

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Utama & Sensasi
  • Berita
    • Antarabangsa
    • Dalam Negara
    • Ekonomi
    • Jenayah
  • Politik
  • Gaya Hidup
    • Agama
    • Artis
    • Gajet
    • Kesihatan
    • Resepi
    • Sukan
  • Hangat
  • Video Viral

© Hakcipta Terpelihara Mynewshub. Dikuasakan oleh Infinity Media Digital Sdn Bhd