• About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact
Thursday, June 25, 2026
  • Login
MYNEWSHUB
  • Utama & Sensasi
  • Berita
    • Antarabangsa
    • Dalam Negara
    • Ekonomi
    • Jenayah
  • Politik
  • Gaya Hidup
    • Agama
    • Artis
    • Gajet
    • Kesihatan
    • Resepi
    • Sukan
  • Hangat
  • Video Viral
No Result
View All Result
MYNEWSHUB
No Result
View All Result

Bernama Roadshow 2018 Kini Di Sunway Putra Mall

oleh Cj Mnh
13/09/2018
dalam Gaya Hidup, Utama & Sensasi
0
Share on FacebookShare on Twitter

KUALA LUMPUR – Pusat beli-belah Sunway Putra menjadi lokasi kelima program jerayawara Pertubuhan Berita Nasional Malaysia (Bernama) atau Bernama Roadshow 2018 yang berlangsung hari ini dan esok selepas mendapat sambutan menggalakkan sebelum ini.

Pengurus Kanan Bahagian Jualan Nasional Bernama, Norena Yaacob berkata hampir 2,000 orang mengunjungi pameran Bernama bermula jerayawara pertama yang diadakan 28 Ogos lepas sehingga kini.

“Sebenarnya ia bertujuan untuk memberi pendedahan kepada masyarakat apa sebenarnya fungsi Bernama daripada sekadar menyebarkan berita.

“Kita ada pelbagai platform bagi syarikat untuk mempromosikan dan memasarkan jualan, acara dan produk. Dan kita akan berada di sini selama dua hari bermula hari ini dan esok, 11 pagi hingga 4 petang,” katanya di sini, hari ini.

Tambah Norena, kaunter pendaftaran bagi program larian Bernama Gembo-Gembo Run pada 22 Sept ini turut dibuka pada progran jerayawara itu.

Antara pengisian jerayawara hari ini ialah pengedaran Jalur Gemilang bersempena sambutan Hari Malaysia pada 16 Sept selain promosi platform media sosial Bernama, saluran ​​​​​​​Bernama News Channel (BNC) dan Bernama Radio.

Selain itu, program tersebut turut mengadakan demonstrasi penjagaan kulit dan mekap percuma, persembahan lagu patriotik daripada pasukan koir kakitangan Bernama, tutorial hijab buat para pengunjung dan uji bakat mencari pembaca berita bagi televisyen dan radio Bernama.

Bernama Roadshow 2018 adalah program kerjasama antara Jabatan Niaga, Bernama Radio dan BNC yang menjelajah beberapa lokasi antaranya di dataran kompleks beli-belah Sogo, Jalan Lot 10 Jalan Bukit Bintang, Jakel Mall di Jalan Munshi Abdullah dan Terminal Bersepadu Selatan (TBS).

Lokasi terakhir adalah di Taman Botani Shah Alam bersempena dengan program Bernama ​​​​​​​Gembo-Gembo Run yang bakal diadakan pada 22 Sept. – BERNAMA

Tags: Bernama RoadshowSunway Putra Mall
Share196Tweet123SendShare

Related Posts

Bernama Roadshow 2018 Bakal Diperluas Ke Universiti Sekitar Lembah Klang

14/09/2018
0

KUALA LUMPUR - Jerayawara Pertubuhan Berita Nasional Malaysia (Bernama) atau Bernama Roadshow 2018 dijangka diperluaskan ke universiti terpilih di sekitar...

MYNEWSHUB

© Hakcipta Terpelihara Mynewshub. Dikuasakan oleh Infinity Media Digital Sdn Bhd

Navigate Site

  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

Follow Us

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Utama & Sensasi
  • Berita
    • Antarabangsa
    • Dalam Negara
    • Ekonomi
    • Jenayah
  • Politik
  • Gaya Hidup
    • Agama
    • Artis
    • Gajet
    • Kesihatan
    • Resepi
    • Sukan
  • Hangat
  • Video Viral

© Hakcipta Terpelihara Mynewshub. Dikuasakan oleh Infinity Media Digital Sdn Bhd