• About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact
Monday, May 25, 2026
  • Login
MYNEWSHUB
  • Utama & Sensasi
  • Berita
    • Antarabangsa
    • Dalam Negara
    • Ekonomi
    • Jenayah
  • Politik
  • Gaya Hidup
    • Agama
    • Artis
    • Gajet
    • Kesihatan
    • Resepi
    • Sukan
  • Hangat
  • Video Viral
No Result
View All Result
MYNEWSHUB
No Result
View All Result

Fara Hezel Tak Tumpang Populariti Aiman Tino

oleh AK-47
22/10/2017
dalam Artis, Utama & Sensasi
0
Share on FacebookShare on Twitter

JIKA anda pengikut setia perkembangan penyanyi Aiman Tino, pasti anda mengetahui yang kakaknya, Fara Hezel turut ‘terjun’ dalam bidang seni.

Setiaku Pasti merupakan single pertama yang dipertaruhkan dalam bidang nyanyian selepas beberapa kali muncul dalam muzik video nyanyian adiknya, Aiman Tino.

Walaupun namanya baharu dalam industri hiburan tanah air, nama Fara sering disebut-sebut kerana mempunyai suara mendayu-dayu yang sinonim dengan lagu-lagu ‘tangkap leleh’.

Lihat sahaja bilangan tontonan muzik video lagu Setiaku Pasti yang di muat naik ke laman YouTube sejak September lalu. Ia telah mencapai 4.7 juta tontonan walaupun belum dua bulan lagu tersebut berada di platform itu.

Menurut Fara atau nama sebenarnya Aziera Yusri, mungkin akan ada sesetengah pihak yang akan membandingkan dirinya dengan Aiman, namun, dia tidak berasa tertekan malah menganggap Aiman sebagai guru yang banyak membantu dalam nyanyian.

“Fara tak rasa benda tu sebab mungkin Fara baru lagi dan Fara nak dapatkan ilmu dan pengalaman lagi. Aiman ‘tok guru, cikgu’ (ketawa). Walaupun dia adik, kami tidak bersaing,” katanya dipetik BeritaMediacorp.

Kenyataannya itu sekaligus menolak dakwaan yang kononnya Fara menumpang populariti Aiman yang terlebih dahulu telah mencipta nama dalam industri.

“Fara kena ambil positif macam mana nak tunjukkan pada orang ramai yang Fara tak tumpang populariti Aiman tapi Fara kena tunjukkan kekuatan yang Fara ada,” ujarnya.

Dalam pada itu, gadis berusia 21 tahun ini menyatakan lagu Setiaku Pasti itu sama seperti lagu-lagu Aiman sebelum ini yang merupakan hasil karya ibu bapa mereka.

Untuk lagu ini, bapanya, Yusri Ishak bertindak sebagai komposer manakala lirik ditulis oleh ibunya, Hazelina Matjali.

Khabarnya, lagu Setiaku Pasti sepatutnya diberikan kepada Aiman, namun bapanya meminta Fara yang merakamkan lagu tersebut.

“Ayah kata mengapa tidak kakak (Fara) menyanyi lagu itu tapi buat versi perempuan. Mak dan ayah kata berat nak bagi pada Aiman jadi mereka bagi pada Fara,” kongsi Fara Hezel.

Tambah Fara lagi, dia tidak meniru gaya adiknya, bahkan belajar menjiwai lagu itu.

Baguslah begitu. Sebagai seorang penyanyi, Fara perlu mencari identiti tersendiri dan menunjukkan keunikannya kepada peminat. – MYNEWSHUB.CC/Aisyah Karim

Tags: aiman tinoFara HezelSetiaku Pasti
Share197Tweet123SendShare

Related Posts

Aiman Tino Masuk UMNO

Aiman Tino Masuk UMNO

17/03/2023
0

KUALA KUBU BHARU : Penyanyi, Aiman Tino, 25, menyertai UMNO selepas menyerahkan borang keahlian ahli UMNO di Pejabat UMNO Bahagian...

Aiman Tino Kesal Disaman Ingkar PKPB

27/05/2020
0

PENYANYI remaja tersohor, Muhammad Aiman Yusri, 22 yang dikenali Aiman Tino mendakwa dirinya 'terperangkap' dalam kes kompaun RM1,000 selepas didapati...

MYNEWSHUB

© Hakcipta Terpelihara Mynewshub. Dikuasakan oleh Infinity Media Digital Sdn Bhd

Navigate Site

  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

Follow Us

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Utama & Sensasi
  • Berita
    • Antarabangsa
    • Dalam Negara
    • Ekonomi
    • Jenayah
  • Politik
  • Gaya Hidup
    • Agama
    • Artis
    • Gajet
    • Kesihatan
    • Resepi
    • Sukan
  • Hangat
  • Video Viral

© Hakcipta Terpelihara Mynewshub. Dikuasakan oleh Infinity Media Digital Sdn Bhd