• About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact
Wednesday, May 20, 2026
  • Login
MYNEWSHUB
  • Utama & Sensasi
  • Berita
    • Antarabangsa
    • Dalam Negara
    • Ekonomi
    • Jenayah
  • Politik
  • Gaya Hidup
    • Agama
    • Artis
    • Gajet
    • Kesihatan
    • Resepi
    • Sukan
  • Hangat
  • Video Viral
No Result
View All Result
MYNEWSHUB
No Result
View All Result

Peniaga Nasi Lemak Anak Dara Akui Berlakon Depan MB?

oleh
06/10/2016
dalam Politik, Utama & Sensasi
0
Share on FacebookShare on Twitter

SHAH ALAM – Penjual Nasi Lemak Anak Dara, Siti Hajjar Ahmad yang sensasi susulan gerainya disaman pibak berkuasa tempatan mendakwa terpaksa berlakon di depan Menteri Besar Selangor.

Pendedahan gadis yang berasal dari Sungai Petani, Kedah itu disiarkan portal berita tempatan MalayMail Online sekali gus menjawab kisah kunjungan Datuk Seri Azmin Ali, di gerainya di Seksyen 7 di sini pada Jumaat lalu.

Tambah bekas graduan Universiti Tun Hussein Onn di Batu Pahat, Johor itu, dia terpaksa menggayakan seolah-olah sedang memberikan bungkusan nasi lemak yang sebenarnya kosong kepada pemimpin kerajaan negeri tersebut.

Kata Siti Hajjar yang berusia 24 tahun itu, tokoh politik PKR tersebut datang tidak kena pada masa ketika dirinya kebetulan memang sibuk di dapur untuk menyiapkan ratusan bungkusan nasi lemak yang sudah ditempah awal.

“Saya tidak mahu turun [jumpa Azmin] sebenarnya sebab masa itu ada banyak tempahan untuk sebuah masjid. Masa itu pun [saya] tidur sejam saja. Beliau datang ketika itu sekejap sahaja tetapi tunggu saya yang agak lama.

“Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) suruh datang ke pejabat mereka sebab menteri besar katanya hendak turun (datang) ke sana. Saya kata tidak boleh, masa itu banyak tempahan, ada lebih 300 bungkus kena disiapkan.

nasi lemak1

“Malah waktu itu memang saya kena duduk di dapur. Saya kata tak boleh, sibuk. Mereka kata sekejap saja, menteri besar nak jumpa,” katanya yang pernah menuntut di Kolej Matrikulasi Kedah selepas tamat tingkatan lima.

Azmin melakukan kunjungan singkat itu setelah muncul berita Hajjar mendapat kompaun RM300 daripada MBSA kerana berniaga tanpa lesen yang menjadi viral menerusi media sosial dan kerajaan Selangor teruk dikritik.

Pihak berkuasa tempatan itu dilaporkan mengambil tindakan tidak lama selepas Nasi Lemak Anak Dara muncul sensasi dalam kalangan netizen sehingga menyaksikan ramai pelanggan sanggup beratur untuk membelinya.

Tindakan Azmin tersebut bagaimanapun dikecam penduduk dan pemimpin Barisan Nasional susulan krisis bekalan air terputus begitu lama di sebahagian besar kawasan Lembah Klang yang langsung tidak mendapat perhatian.

Drama keprihatinan Timbalan Presiden PKR itu juga dibidas kerana selama ini pihak berkuasa tempatan di Selangor ‘rakus’ merobohkan secara zalim banyak gerai peniaga bumiputera yang konon beroperasi secara haram.

Beliau turut didakwa sebagai tidak berani ‘turun padang’ untuk menyaksikan sendiri penderitaan rakyat termasuk peniaga kecil yang kerugian besar akibat ketiadaan bekalan air sejak minggu lalu. – Agensi/Mynewshub.cc/HAA

Tags: Azmin Alinasi lemak
Share197Tweet123SendShare

Related Posts

Mahal Sangat Ke Nasi Lemak RM3 Sebungkus?

Mahal Sangat Ke Nasi Lemak RM3 Sebungkus?

24/12/2025
0

Soalan ini nampak remeh, tetapi sebenarnya mencerminkan sikap kita sebagai pengguna. Dalam keadaan kos hidup yang semakin meningkat, harga nasi...

CIA Kongsi Hantaran Fakta Nasi Lemak Raih Tumpuan Ramai

CIA Kongsi Hantaran Fakta Nasi Lemak Raih Tumpuan Ramai

20/04/2024
0

SHAH ALAM - Agensi Perisikan Pusat (CIA) meraih tumpuan ramai apabila memuat naik hantaran berhubung fakta-fakta menarik mengenai nasi lemak...

MYNEWSHUB

© Hakcipta Terpelihara Mynewshub. Dikuasakan oleh Infinity Media Digital Sdn Bhd

Navigate Site

  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

Follow Us

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Utama & Sensasi
  • Berita
    • Antarabangsa
    • Dalam Negara
    • Ekonomi
    • Jenayah
  • Politik
  • Gaya Hidup
    • Agama
    • Artis
    • Gajet
    • Kesihatan
    • Resepi
    • Sukan
  • Hangat
  • Video Viral

© Hakcipta Terpelihara Mynewshub. Dikuasakan oleh Infinity Media Digital Sdn Bhd