BARU sahaja mendirikan rumah tangga kali kedua dengan seorang juruvideo pada Februari lalu, kini pelakon Yatt Hamzah kembali berbadan dua.
Walaupun usia perkahwinan Yatt atau Haryati Hamzah, 36, dengan Mohammad Zulfadhli Khiruddin, 26, hampir mencecah tiga bulan, namun pasangan ini bersyukur dikurniakan cahaya mata, malah mereka tidak merancang pun untuk hamil tapi itulah rezeki Allah.

“Sebenarnya, saya dan suami tidak merancang apa-apa mengenai anak. Kami biarkan rezeki itu ditentukan Allah. Alhamdulillah, saya disahkan hamil,” katanya kepada sebuah portal.
Menurut sumber itu lagi, Yatt yang ditemui di sebuah majlis pelancaran turut mengakui sudah lama bercadang untuk menambah cahaya mata lagi memandangkan anak pertamanya hasil perkahwinan terdahulu iaitu Suci Hanania Malika sudah berusia 6 tahun.
“Saya bersyukur kerana sejak kelahiran Suci enam tahun lalu, saya sentiasa berdoa diberikan cahaya mata kedua.
“Sekarang pada perkahwinan kedua ini, Allah makbulkan doa saya.
“Bukan saya saja, malah Suci paling gembira untuk mendapat adik. Dia banyak mengingatkan saya agar berhati-hati,” katanya.

Tambah pelakon ini lagi, kandungan kedua ini agak manja sedikit kerana dia turut mengalami alahan tidak boleh makan diluar.
“Setakat ini, kandungan kali ini agak manja sedikit. Saya hanya makan di rumah saja kerana tidak boleh makan di luar.”
Malah Yatt juga turut dinasihatkn oleh doktor untuk banyak berehat  kerana baru-baru ini dia telah mengalami sedikit pendarahan.
“Saya dinasihatkan untuk lebih banyak berehat,” katanya.
Sekali lagi tahniah dari kami kepada Yatt dan Zulfadhli, semoga kehadiran cahaya mata yang baru dapat menyerikan lagi rumah tangga kalian. -MYNEWSHUB.CC

