Kuching: Lelaki warga emas ditahan kerana disyaki terbabit dalam beberapa perbuatan khianat dengan melemparkan batu ke arah kenderaan yang melalui Jalan Batu Kawa, di sini.
Ketua Polis Daerah Padawan, Superintendan Mohd Irwan Hafiz Md Radzi berkata, lelaki berusia 68 tahun itu ditahan oleh pasukan Task Force Lejang dari Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Padawan di tepi jalan di Batu Kawa pada jam 7.15 malam semalam.
Beliau berkata, penahanan suspek dibuat hasil maklumat orang awam dan siasatan polis berhubung beberapa kejadian merosakkan harta benda awam dan persendirian.
“Polis turut merampas batu yang dipercayai digunakan dalam aktiviti vandalisme.
“Sebanyak 10 laporan polis diterima berkaitan insiden,” katanya dalam kenyataan hari ini.
Menurutnya, suspek direman empat hari mulai hari ini bagi membantu siasatan kes itu disiasat mengikut Seksyen 427 Kanun Keseksaan kerana perbuatan khianat.
-Harian Metro


