PETALING JAYA – Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Rafizi Ramli mendakwa kenalan perniagaan Datuk Dr Abd Latiff Ahmad, Jaya Sudhir Jayaram yang cuba mendapatkan konsesi kerajaan untuk mengendalikan aplikasi MySejahtera turut mendapat keuntungan daripada projek kapal tempur pesisir (LCS).
Ikuti Mynewshub: Telegram
Calon Parlimen Pandan itu mendakwa, Jaya Sudhir pernah terbabit dalam pelbagai kontroversi skandal besar termasuk skandal jual beli minyak dengan kerajaan Iraq yang turut melibatkan rakan perniagaannya yang juga adik ipar bekas Perdana Menteri, Tun Abdullah Ahmad Badawi iaitu Noor Aishah Mahmood.
“Jaya Sudhir rapat dengan Abd Latiff melalui pegangan mereka di dalam sebuah syarikat yang turut dinamakan di dalam Laporan Audit Forensik LCS iaitu Mega P Asia Sdn Bhd.
“Abd Latiff merupakan pengasas dan pemegang saham asal di dalam syarikat ini yang mendapat pelbagai kontrak pertahanan laut dari anak-anak syarikat Boustead Naval Shipyard Sdn Bhd (BNS) termasuk untuk membekalkan tenaga kerja kepada projek-projek di bawah BNS,” katanya ketika sidang akhbar di Ibu Pejabat PKR di sini pada Khamis.
Hadir sama, Pengarah Komunikasi PKR, Lee Chean Chung.
-Sinar Harian


