PENYANYI muda yang sedang meningkat naik, Haqiem Rusli menggesa orang ramai supaya berhenti daripada mengecam dan bercakap buruk mengenai dirinya.
Difahamkan, penyanyi ini menjadi ‘serangan’ netizen ekoran isu perselisihan faham yang melibatkan dirinya dengan penyanyi, Asfan Shah.
Tertekan dengan tindakan segelintir netizen, Haqim mengakui sedih dan terkilan dengan setiap kata-kata negatif yang dilemparkan terhadapnya.
Malah memetik laporan daripada mStar Online, penyanyi berusia 20 tahun ini juga telah mencipta sebuah lagu berjudul Aku, Hati dan Perasaan untuk orang yang membencinya.
“Lagu untuk sesiapa yang benci saya. Tolonglah berhenti, ada salah saya, maafkanlah. Janganlah benci, jangan Tweet benda buruk tentang saya lagi. Cukup-cukuplah buat hati insan seni ini terluka, tolong,” tulis Haqiem.
Susulan itu, Haqiem dilihat telah menerima pelbagai reaksi daripada netizen selepas berkongsi luahan dan lagu berkenaan menerusi laman Twitter miliknya pada Jumaat itu.
Rata-rata netizen bersikap positif meminta pelantun lagu Tergantung Sepi itu supaya bersabar dan tabah menghadapi ujian terbabit.
Malah, ramai juga netizen yang berasa kesedihan yang berlaku kepada diri Sufian dan memberi kata semangat kepada penyanyi tersebut.
Terdahulu, Haqiem atau nama sebenarnya Ridzuan Haqiem Rusli dikatakan telah menuduh Asfan konon menciplak lagu ciptaannya.
Pun begitu, Haqiem menepis dakwaan tersebut dan memberitahu tiada langsung niat mahu menuduh Asfan sebaliknya pandangannya itu telah disalah erti oleh beberapa pihak. – MYNEWHSUB.CC