TUN Dr. Mahathir Mohamad berkongsi tweet pertama beliau sebagai Perdana Menteri yang menunjukkan gambar beliau bermesyuarat dengan para pemimpin Pakatan Harapan (PH).
Mesyuarat di ibu negara hari ini itu dihadiri Presiden PKR, Datuk Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail; Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng; Presiden PAN, Mohamad Sabu dan Setiausaha Agung PH, Datuk Saifuddin Abdullah.
Dalam kicauan tertera kapsyen “First day on the job… once again (Hari pertama bekerja… sekali lagi),” Mahathir menyertakan nota tulisan tangan beliau tentang perkara akan dibincang pada mesyuarat diadakan di Yayasan Albukhary.

Turut dimuat naik ialah dua keping gambar sidang berita daripada Mahathir di bangunan sama, sebelum beliau beredar untuk menunaikan solat Jumaat di Masjid Negara yang terletak tidak jauh dari situ.
Mahathir, 92, mengangkat sumpah sebagai Perdana Menteri ketujuh di Istana Negara malam tadi. Beliau adalah perdana menteri paling tua di dunia.
PH, yang dipengerusikan Dr. Mahathir, membentuk kerajaan Persekutuan selepas memenangi Pilihan Raya Umum Ke-14 pada 9 Mei. – BERNAMA
