• About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact
Friday, April 3, 2026
  • Login
MYNEWSHUB
  • Utama & Sensasi
  • Berita
    • Antarabangsa
    • Dalam Negara
    • Ekonomi
    • Jenayah
  • Politik
  • Gaya Hidup
    • Agama
    • Artis
    • Gajet
    • Kesihatan
    • Resepi
    • Sukan
  • Hangat
  • Video Viral
No Result
View All Result
MYNEWSHUB
No Result
View All Result

Borang Pencalonan Dijual Sehingga Jumaat

oleh AK-47
26/04/2018
dalam Politik, Utama & Sensasi
0
Share on FacebookShare on Twitter

KUALA LUMPUR – Mana-mana individu yang berhasrat menjadi calon pilihan raya umum ke-14 masih boleh mendapatkan borang-borang pencalonan bagi kerusi Parlimen dan Dewan Undangan Negeri, sehingga Jumaat.

Timbalan Setiausaha Strategik Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Norzawatil Amali Alias berkata pembelian borang masih dibuka dan bagi mereka yang ingin menjadi calon boleh mendapatkan borang di SPR negeri-negeri dan SPR ibu pejabat di Putrajaya sehingga pukul 5 petang Jumaat (27 April).

“SPR sudah bersedia sepenuhnya dengan persiapan hari pencalonan dengan menetapkan pegawai pengurus yang berpengalaman di 222 pusat pencalonan,” katanya ketika ditemui selepas menjadi tetamu rancangan 1Malaysia Negaraku terbitan Bernama Radio, membicarakan tentang ‘Urusan Penamaan Calon’.

Penamaan calon PRU14 ditetapkan pada Sabtu ini dan pengundian pada 9 Mei, manakala pengundian awal 5 Mei.

Norzawatil Amali berkata pusat penamaan calon itu akan dibuka selama sejam bermula 9 pagi sebelum ditutup untuk memberi peluang kepada pegawai pengurus pilihan raya menyemak setiap kertas penamaan calon dan mengisytiharkan calon-calon yang layak bertanding sebaik semua urusan semakan selesai.

Bagi memastikan proses penamaan calon berjalan lancar, beliau menasihatkan semua calon supaya datang awal ke pusat penamaan calon masing-masing kerana kelewatan menghantar kertas pencalonan boleh menyebabkan kertas pencalonan ditolak dan tidak layak untuk bertanding dalam pilihan raya.

Beliau berharap agar para penyokong bagi calon-calon yang bertanding dalam PRU14 menjaga perlakuan dan sentiasa bersabar bagi memastikan proses penamaan calon berjalan lancar tanpa sebarang provokasi. – BERNAMA

Tags: Norzawatil Amali Alias
Share196Tweet123SendShare

Related Posts

No Content Available
MYNEWSHUB

© Hakcipta Terpelihara Mynewshub. Dikuasakan oleh Infinity Media Digital Sdn Bhd

Navigate Site

  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

Follow Us

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Utama & Sensasi
  • Berita
    • Antarabangsa
    • Dalam Negara
    • Ekonomi
    • Jenayah
  • Politik
  • Gaya Hidup
    • Agama
    • Artis
    • Gajet
    • Kesihatan
    • Resepi
    • Sukan
  • Hangat
  • Video Viral

© Hakcipta Terpelihara Mynewshub. Dikuasakan oleh Infinity Media Digital Sdn Bhd