KEPALA BATAS – Lapan buah rumah dan sebuah gerai di Kampung Permatang Manggis, Kampung Permatang Kuang dan Kampung Lahar Kepar, di sini rosak dalam kejadian hujan lebat dan angin kencang hari ini.
Ketua Polis Daerah Seberang Perai Utara ACP Noorzainy Mohd Noor berkata hujan lebat dan angin kencang selama lebih dua jam yang bermula pada pukul 5 petang itu mengakibatkan dahan pokok patah sehingga menghempap beberapa buah rumah di kawasan-kawasan berkenaan.
“Lapan buah rumah penduduk mengalami kerosakan kecil seperti bumbung tercabut akibat ditiup angin kuat. Sebuah gerai nasi lemak di Permatang Manggis juga telah rosak ditimpa pokok yang tumbang akibat angin kuat.
“Buat masa sekarang keadaan cuaca mendung dan hujan gerimis,” katanya dalam kenyataan, di sini malam ini.
Beliau berkata tiada kemalangan jiwa dilaporkan dalam kejadian itu. – BERNAMA