KUALA LUMPUR – Permodalan BSN Berhad (PBSNB) mengumumkan agihan pendapatan 0.70 sen atau RM1.75 juta untuk BSN Dana Dividen Al-Ifrah (Al-Ifrah) dan 0.85 sen atau RM2.03 juta untuk BSN Dana Al-Jadid (Al-Jadid) bagi Tahun Kewangan Berakhir pada 31 Disember 2016.
Anak syarikat milik penuh Bank Simpanan Nasional (BSN) itu memaklumkan, pelaburan semula unit agihan pendapatan untuk Al-Ifrah dan Al-Jadid akan dibuat pada hari ketiga bekerja selepas pengumuman ini.
“Ahli Lembaga Pengarah dan Pengurusan mengucapkan terima kasih kepada pelabur-pelabur yang setia dan PBSNB akan sentiasa berusaha bagi mempertingkatkan pencapaian dan perkhidmatan pada tahun akan datang,” kata Kamarul Izam Idrus, Ketua Pegawai Eksekutif PBSNB dalam satu kenyataan hari ini.
PBSNB mula beroperasi pada Januari 1995 sebagai Pengurus Dana Unit Amanah. PBSNB menguruskan Unit–Unit Amanah Saham, Dana Pasaran Wang dan Mandat Khusus.
Orang ramai yang mahu mendapatkan maklumat lanjut mengenai produk-produk PBSNB diminta melayari laman sesawang www.pbsn.com.my. – MYNEWSHUB.CC