• About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact
Friday, April 3, 2026
  • Login
MYNEWSHUB
  • Utama & Sensasi
  • Berita
    • Antarabangsa
    • Dalam Negara
    • Ekonomi
    • Jenayah
  • Politik
  • Gaya Hidup
    • Agama
    • Artis
    • Gajet
    • Kesihatan
    • Resepi
    • Sukan
  • Hangat
  • Video Viral
No Result
View All Result
MYNEWSHUB
No Result
View All Result

Senator Pakistan Ancam Perkosa Wartawan Saat Debat

oleh AK-47
13/06/2016
dalam Utama & Sensasi
0
Share on FacebookShare on Twitter

ISLAMABAD – Seorang Senator Pakistan, Hafiz Hamdullah didakwa mengeluarkan ancaman menjijikkan terhadap seorang wartawan senior dan aktivis hak asasi manusia negara itu; Marvi Sirmed, ketika mereka berdebat di sebuah program televisyen yang disiarkan secara langsung.

Keduanya terlibat perdebatan soal rentetan ‘pembunuhan demi kehormatan’ di Pakistan dalam program ‘Nadia Mirza Show’ di stesen News One.

Hafiz Hamdullah, seorang senator konservatif yang bersekutu dengan parti politik Jamiat Ulema-e-Islam, tampil sebagai tetamu bersama Marvi Sirmed dan peguam Masroor Sahib.

Perdebatan mula panas ketika Masroor mengkritik kelompok ahli politik Islam yang diam terhadap rentetan ‘pembunuhan demi kehormatan’ di Pakistan. Kritikan itu rupanya mencetuskan kemarahan Hamdullah.

Marvi Sirmed lantas menyaut perdebatan itu dengan bersetuju terhadap komentar Masroor. Hujah wartawan itu membuat debat berkenaan benar-benar berubah panas hingga senator tersebut mengeluarkan ancaman terhadap Marvi.

Usai debat, Marvi menceritakan ancaman itu dengan menulisnya di Facebook. “Dia (Haifz Hamdullah) mula menyalahgunakan saya dengan umpatan kemungkinan terburuk. (Dia) menyebut saya pelacur dan berkata ‘tumhaari shalwaar utaar Doon ga aur tumhaari Maan ki bhi’,” tulis Marvi, seperti dilaporkan news.com.au hari ini.

Baris ayat dalam bahada Urdu itu bila diterjemahkan bermaksud; “Saya akan tanggalkan pakaian anda dan akan melakukan perkara yang sama untuk ibu anda juga.”

Marvi tidak tinggal diam menerima ancaman itu. Dia menjawab dengan menyuruh senator itu melakukannya pada keluarganya sendiri.

Jawapan itu benar-benar membuat senator itu emosi, di mana Marvi nyaris dipukul sebelum kakitangan keselamatan stesen televisyen mencegah dan membawa senator itu pergi dari forum debat.

“Dan penjual agama ini berpuasa sementara dia melakukan semua ini,” sindir Marvi merujuk saat bulan Ramadhan yang dijalani umat Muslim.

Akibat insiden itu, Marvi Sirmed dipanggil Ketua Senat Pakistan; Raza Rabbani untuk menyiasat dugaan serangan fizikal yang dilakukan Hamdullah.

Ketua Senat juga meminta pihak stesen News One untuk mengeluarkan rakaman CCTV yang menunjukkan senator Hamdullah cuba untuk menyerang secara fizikal. – MYNEWSHUB.CC

Tags: kes rogolrogol
Share197Tweet123SendShare

Related Posts

Kedah Catat 43 Kes Buli, 90 Kes Rogol Babitkan Pelajar Sekolah

Kedah Catat 43 Kes Buli, 90 Kes Rogol Babitkan Pelajar Sekolah

11/01/2026
0

Alor Setar: Sebanyak 43 kes buli direkodkan di Kedah sepanjang 2025, meningkat mendadak berbanding hanya 10 kes pada 2024. Ketua...

Anggota Polis Mengaku Tidak Bersalah Rogol Remaja Bawah Umur

Anggota Polis Mengaku Tidak Bersalah Rogol Remaja Bawah Umur

30/12/2025
0

Kangar: Seorang anggota polis berpangkat koperal mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret di sini hari ini atas tujuh pertuduhan merogol...

MYNEWSHUB

© Hakcipta Terpelihara Mynewshub. Dikuasakan oleh Infinity Media Digital Sdn Bhd

Navigate Site

  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

Follow Us

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Utama & Sensasi
  • Berita
    • Antarabangsa
    • Dalam Negara
    • Ekonomi
    • Jenayah
  • Politik
  • Gaya Hidup
    • Agama
    • Artis
    • Gajet
    • Kesihatan
    • Resepi
    • Sukan
  • Hangat
  • Video Viral

© Hakcipta Terpelihara Mynewshub. Dikuasakan oleh Infinity Media Digital Sdn Bhd